Reakcije odbora iz Topole, Kraljeva i Čačka na Aleksićevo napuštanje Narodne stranke: Kukavički potez

Politika
  • Nijedan član Narodne stranke iz Topole ne podržava Miroslava Aleksića, jer Topola i Topolci ne trpe izdaju, navodi se u saopštenju opštinskog odbora te partije u Topoli.

Opštinski odbor Narodne stranke Topola smatra da je osnivanje Aleksićevog pokreta baš u Topoli „licemerni pokušaj da se on i njegova družina prikažu kao nekakvi protivnici vlasti“.

  • Topola je bila prestonica ustaničke Srbije i ona je sinonim za mesto odakle je krenula borba protiv zla, mesto koje asocira na čojstvo i junaštvo, dok Aleksićeva grupica ne da se ne bori protiv političkog zla na vlasti, nego daje vetar u leđa režimu, navodi se u saopštenju odbora Narodne stranke Topola.

I Gradski odbor Narodne stranke Kraljevo „snažno osuđuje pokušaj cepanja Narodne stranke od strane dela članstva predvođenih Miroslavom Aleksićem i Borislavom Novakovićem“.

  • Ovaj kukavički potez nije naneo štetu odboru tako da nastavljamo dalje još jači pročišćeni od kukolja i ljudi koji su bili prepreka ostvarivanju ciljeva Narodne stranke, od kojih u najvažniji uspostavljanje Srbije kao demokratski uređene države i očuvanje Kosova i Metohije.

Predsednica Gradskog odbora Narodne stranke Kraljevo Katarina Jović izjavila je da je demokratija zasnovana na slobodi izražavanja mišljenja, ali i da zahteva odgovornost i poštovanje pravila.

  • Umesto da raspravljamo i rešavamo nesuglasice putem konstruktivnog dijaloga, pribegavanje sramnom pokušaju cepanja stranke je znak političke neodgovornosti i ličnih ambicija koje prevazilaze zajednički interes, rekla je Katarina Jović.

Iz Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku poručuju da je „propao amaterski pripremljen puč“.

  • Rukovodstvo stranke je dužno da u skladu sa najvišim aktima stranke radi na promociji politike stranke kao i na organizaciji rada i infrastrukturi stranke – pre svih izvršni odbor, njegov predsednik i članovi izvršnog odbora.

Gradski odbor Narodne stranke Čačak nastaviće, ističu, „da sprovodi istu politiku kao i do sada, a to znači da će raditi u interesu naroda i države, a ne u ličnom interesu“.

  • Gradskom odboru Narodne stranke u Čačku neće nedostajati par članova. Nastavljamo dalje u borbi za ostvarivanje ciljeva Narodne stranke – slobodna i demokratska Srbija i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.