Rekonstrukcija „Čika Dače” – dve godine kasnije od slike se nije dalje odmaklo

Društvo Grad Sport

Navijači u Kragujevcu i dalje čekaju obećani stadion. Pominjao se zajedno sa onim već izgrađenim u Zaječaru, Leskovcu i Loznici, ali popularni „Čika Dača” i dalje je na staroj adresi.

Retko ćete naići na nekog Kragujevčanina koji svoj lokal patriotizam ne iskazuje upravo kroz ljubav prema Radničkom i „Čika Dači”. Iako smatraju da ima i prečih stvari u gradu, mnoge je obradovala vest da će se graditi novi stadion, piše N1.

  • Da vam kažem i nekoliko racionalnih stvari koje se tiču vašeg života. Mi ćemo već za najkasnije tri meseca krenuti u izgradnju. U tom trenutku biće svakako najlepši stadion u Srbiji ‘Čika Dača’, 70 miliona evra za 20 hiljada ljudi. U maju mesecu dobijena građevinska dozvola, projektna dokumentacija završena. To će za Šumarice i čitav deo severnog Kragujevca biti jedan od najvažnijih, najvećih razvojnih projekata, kazao je pre dve godine predsednik Aleksandar Vučić.

Međutim, dve godine kasnije od slike se nije dalje odmaklo. Kragujevčani ne veruju mnogo u obećanja, a veruju i da ima važnih stvari od stadiona.

Naravno i ovog puta pita se Beograd. Na pitanje koje je N1 poslao nadležnom Ministarstvu za javna ulaganja dobili su odgovor da se planira novi projekat koji će predviđati duplo manji kapacitet stadiona od prvobitno planiranog. Prvi tender za javnu nabavku je, kažu, obustavljen, jer su ponude bile znatno iznad procenjene vrednosti.

Odgovor koji smo pisanim putem dobili i od nadležnih u gradskoj upravi identičan je ovom koji smo dobili od Ministarstva za javna ulaganja. U Fudbalskom klubu Radnički kažu da su raspoloženi za saradnju sa medijima, ali da nikakve zvanične izjave ne mogu da daju s obzirom da ni oni sami nemaju zvaničnih informacija kada će stadion početi da se gradi.

To izgleda u ovom trenutku ne zna niko. Urednik Kragujevačkih novina, koji je više puta do sada pisao o izgradnji novog stadiona, smatra da te investicije u Kragujevcu verovatno neće ni biti.

  • Ja mislim da je ovo samo jedna priča na dugačkom štapu, da je zamajavanje javnosti i da od novog ‘Čika Dače’ nema ništa. A to, biće jedan projekat, pa se poništi, pa se radi novi, to je jedan razrađeni metod da se sve to samo pomera i odlaže i da mi budemo na stend baju, da čekamo da li će nekada nešto biti, rekao je Miroslav Jovanović, urednik Kragujevačkih novina.

U išekivanju novog projekta i svih zakonskih rokova koji slede nakon njegove izrade, FK Radnički će do kraja sezone igrati na starom „Čika Dači, a ko zna i koliko narednih sezona.

Izvor: N1, piše Nataša Lazarević
Tagovi:

1 thoughts on “Rekonstrukcija „Čika Dače” – dve godine kasnije od slike se nije dalje odmaklo

  1. Još jedan u nizu dokaza kako nas Beograd doživljava. Veliki projekti nisu za Kragujevac, zaobilaze nas putevi, institucije, investicije…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.