Ruši se Dom zdravlja „Sveti Đorđe“ u Topoli?

Politika

Već četiri godine se u Topoli govori o izmeštanju i rušenju dela Doma zdravlja „Sveti Đorđe“(opšte prakse i laboratorije) radi izgradnje tržnog centra „Fortuna“. Lokalni odbor Stranke slobode i pravde u tom mestu tvrdi da lokalna vlast to čini „isključivo na svoju ruku, ne pitajući građane šta misle o tome“ i tvrdi da su se čelnici opštine o tome dogovorili sa „aranđelovačkim preduzetnikom“.

  • Lokalna vlast se hvali ovim projektom jer je navodno obezbedila nova radna mesta, naravno za minimalnu zaradu, i na taj način promoviše siromaštvo. OO Stranke slobode i pravde nedvosmisleno osuđuje čin lokalne vlasti. Bolje bi bilo da ste za ovih 18 godina doveli neku ozbiljnu firmu koja bi zaposlila veći broj mladih ljudi. Ovako, mladi odlaze iz Topole od koje se pravi potrošački grad a u uskoro neće imati ko da kupuje.

U Stranci slobode i pravde podsećaju da DZ „Sveti Đorđe“ za građane Topole ima i istorijsku vrednost. Početkom XX veka (1914.godine) kralj Petar I Karađorđević je u okviru svoje Zadužbine napravio bolnicu, koja je 1962. godine prešla u dom zdravlja sa stacionarom, a od 2002. godine dobija sadašnji naziv Dom zdravlja „Sveti Đorđe“.

Fotografija: SSP Topola
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.