Sa oružarima u Skupštini nisu hteli da razgovaraju poslanici vladajuće većine

Društvo Ekonomija
  • Poslaničke grupe će, kroz poslanička pitanja Vladi, traženjem informacija od nadležnih ministarstava i Vlade Republike Srbije, predlaganjem formiranja Anketnog odbora koji bi utvrdio razloge posrtanja fabrike i odgovornost za takvo upravljanje državnom fabrikom, nastojati da u najvišem zakonodavnom telu otvore pitanja koja Sindikat već godinama postavlja i na koje nema odgovore, navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije Zastava oružja, nakon jučerašnjih razgovora u Skupštini Srbije.

Oružari kažu da su „poslaničke grupe izrazile spremnost“ da kroz medijske nastupe ukazuju na neophodnost rešavanja krize u Zastava oružje AD, s obzirom na njen značaj i važnu ulogu koju je imala i koju ima za odbranu zemlje.

Delegacija Sindikalne organizacije Zastava oružje u utorak (24. januar) u Narodnoj skupštini razgovarala sa poslaničkim grupama: Demokratska stranka – DS, Nada – Novi DSS – POKS, Moramo – Zajedno, Srpski pokret Dveri – Patriotski blok, Zeleno – levi klub, Ne davimo Beograd – Moramo, Ujedinjeni – SSP, PSG, Preokret – Sloga i Narodna stranka.

Predlog Sindikata za razgovore nisu prihvatile poslaničke grupe: Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma, Srpska stranka zavetnici, Socijaldemokratska partija Srbije, PUPS – solidarnost i pravda, Za pomirenje SPP – USS – DSHV i poslanička grupa Savez vojvođanskih Mađara.

  • Čini se da je neprihvatanje navedenih poslaničkih grupa da se razgovara o fabrici koja ima odbrambeni značaj za državu propuštena šansa da najviše zakonodavno telo u potpunosti da doprinos rešavanju najvažnijih problema u oblasti od značaja za odbrambenu moć Srbije.
    Bez obzira na partijsku podvojenost, svi zajedno po pitanju Zastava oružje polažemo jedan veliki državni ispit jesmo li ili nismo u stanju da sačuvamo nacionalnu fabriku koja ove godine obeležava 170 godina postojanja.
    Opstanak ovakve fabrike ne sme da bude pitanje uskog kruga ljudi i predsednika Nadzornog odbora u liku pukovnika Vojske Srbije. Ovo nije političko pitanje, ovo je borba za spas fabrike Zastava oružje AD, navodi se u saopštenju oružara.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.