Sajam hortikulture na Šumadija sajmu

Grad

Na Šumadija sajmu u periodu od 28. do 30. aprila biće održan Sajam hortikulture u organizaciji Šumadija sajma, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.

Danas su se okupljenima u Medija centru na Šumadija sajmu obratili Ana Petrović, pomoćnica gradonačelnika za kulturu i informisanje i direktor Šumadija sajma Aleksandar Štajn i najavili bogatu izlagačku ponudu.

  • Sajmovi su uvek pratili razvoj sredine u kojoj se održavaju, tako da je logično da što je više izlagača u različitim oblastima, veće je i interesovanje za našu privredu, za naš grad, za sve oblasti delovanja u kojima funkcionišemo, kazala je Ana Petrović, koja će u ime grada Kragujevca otvoriti predstojeći Sajam hortikulture.
  • Drago mi je što ću otvoriti ovogodišnji Sajam hortikulture, jer i oblast kojom sam zadužena u sebi sadrži najviše suptilnosti, emocija, osećaja za lepo. Biće mnogo izlagača zbog čega se nadam da će puno naših sugrađana doći i kupiti cveće, posaditi ga na svoje terase, prozore, osetiti radost stvaranja i sazrevanja i učiniti da nam grad procveta, poručila je Petrović.
  • I ove godine interesovanje je veliko. Preko 100 izlagača će predstaviti svoje proizvode, tako da će ljudi koji sređuju u uređuju svoje bašte moći da nađu sve što im je neophodno na jednom mestu, na Šumadija sajmu, rekao je direktor Aleksandar Štajn.

Ulaz i parking za posetioce će biti besplatni, „tako da očekujemo veliku gužvu na najcvetnijem i najmirisnijem događaju u godiniˮ, naglasio je Štajn i pozvao sve sugrađane da posete jedan od najvećih sajmova hortikulture u regionu.

Među izlagačima na sajmu naći će se kompanije koje se bave izradom letnjikovaca, uvoznici i distributeri semenske robe, sadnog i dendro materijala, cveća i dekorativnih bilja, travnatog busenja, saksija i prateće opreme, supstrata i treseta, zalivnih sistema, parterske galanterije, fontana, baštenskih figura, baštenskog alata i mašina, distributeri baštenskog nameštaja i nameštaja za terase i balkone.

Radno vreme sajma je od 10.00 do 20.00 časova.

Izvor i fotografija: Zvanični sajt grada Kragujevca
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.