Samostalni sindikat FCA u Kragujevcu očekuje detalje planova Stellantisa

Društvo

U Samostalnom sindikatu kragujevačke fabrike „Fijat Krajsler automobili Srbija“ (FCA) zadovoljni su današnjom najavom kompanije „Stelantis“ (Stellantis) o početku proizvodnje električnog automobila u toj fabrici, ali očekuju i da radnicima detaljnije budu predočene informacije o planovima.

„Čuli smo, posle dužeg vremena, zvaničnu informaciju, dobru vest, i to je povod da svi radnici u Kragujevcu mogu da odahnu. Nadamo se da ćemo  sa najavljenom proizvodnjom električnog modela imati veću uposlenost i više radnih dana“, rekao je agenciji Beta predsednik sindikata Saša Djordjević.

On je medjutim ocenio da su informacije sa konferencije za novinare u Beogradu „šture“ i sa dosta nepoznanica.

Djordjević je naveo da se još ne zna koje će se električno vozilo proizvoditi u Kragujevcu i da li se radi o novom modelu.

„Samo bi proizvodnja novog modela značila izlaz iz trenutno neodržive situacije u kojoj se nalazimo, budući da radnici mesečno imaju tek dva radna dana“, naveo je Djordjević.

On je kazao da je potrebno, a to i očekuje, da će najviši predstavnici „Stelantisa“ već koliko danas da „sednu sa predstavnicima sindikata i predstave detalje planova za kragujevačku fabriku“.

„Posle niza godina od njih smo čuli ozbiljnu informaciju, pa je vreme da razgovaramo u kom pravcu to ide“, rekao je Djordjević.

On je potvrdio da je visoka delegacija „Stelantisa“ iz Beograda stigla u fabriku FCA u Kragujevcu.

U fabrici je danas nastavljena proizvodnja fijata 500L u dve smene, pa će sa traka silaziti do 200 vozila po jednoj smeni.

Radnici su se vratili na posao sa plaćenog odsustva na koje su otišli posle samo dva radna dana u aprilu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.