Saobraćajna policija dobila opremu kupljenu od naplaćenih kazni i prestupa

Grad

Opremu i materijal nemenjenu za unapređenje rada saobraćajne policije koju je grad Kragujevac nabavio iz sredstava naplaćenih novčanih kazni i prestupa predviđenih propisima o bezbednosti saobraćaja, gradonačelnik Nikola Dašić u prisustvu načelnika Policijske uprave Kragujevac Vladimira Šebeka i njihovih saradnika, uručio je Odeljenju saobraćajne policije.

Izražavajući zadovoljstvo što je grad u prilici da doprinese stvaranju boljih uslova za rad saobraćajne policije koje su značajne sa aspekta bezbednosti u saobraćaju, gradonačelnik je istakao da je saradnja sa Policijskom upravom i do sada bila dobra, ali da je moguće da se i dalje razvija. Pre svega, to se odnosi na dalje ulaganje u prevenciju i sprečavanje saobraćajnih prekršaja, kamere u saobraćaju ili drugo za automatsku evidenciju i prekršaj.

Kao prioritetan zadatak PU u Kragujevcu i Odeljenja saobraćajne policije je pre svega bezbednost svih građana na području grada. Oprema koja nam je donirana iz sredstava lokalne samouprave umnogome će nam pomoći u ostvarivanju tog cilja, rekao je Dragan Tomić, načelnik Odeljenja saobraćajne policije.

Opremu u vrednosti blizu milion dinara, koja je danas uručena, čine alkometri sa kompletnom opremom za saobraćajnu policiju, set za vršenje uviđaja saobraćajnih nezgoda, dodatna oprema za uzorkovanja PAS testiranja, računar i multifunkcionalni štampač.

Izvor: Zvaničan sajt grada Kragujevca
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.