Sastanak Uprave za vanredne situacije i Episkopa šumadijskog Jovana o zaštiti manastira od požara

Grad

Pripadnici Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova održali su sastanak sa Episkopom šumadijskim Jovanom 06.03.2024. godine. Tema sastanka, koji je predvodio načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Zoran Kočović, bila je nastavak i unapređenje angažovanja Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u pogledu zaštite od požara naših manastira i drugih verskih objekata Srpske Pravoslavne Crkve.

Po odobrenju ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i sastanka načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Luke Čaušića sa Njegovom Svetosti Patrijarhom srpskim gospodinom Porfirijem u Patrijaršijskom dvoru Srpske Pravoslavne Crkve, sačinjen je plan preventivnih obilazaka u više od dve stotine manastira i objekata Srpske Pravoslavne Crkve na teritoriji Republike Srbije, odnosno u više od šesnaest verskih objekata Srpske Pravoslavne Crkve na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga u cilju unapređenja protivpožarne zaštite, tj. podizanja stepena zaštite od požara na viši nivo kroz različite aktivnosti. Planom je predviđeno davanje predloga i preduzimanje konkretnih mera za unapređenje zaštite od požara, takođe i nastavak aktivnosti u ustanovama verskog obrazovanja i edukacije u narednom periodu.

Uprava za vanredne situacije u Kragujevcu će sporovođenje pomenutih aktivnosti započeti 07.03.2024. godine.

Njegova Svetost Episkop šumadijski Jovan se zahvalio na naporima koje su do sada uložili pripadnici Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i istakao da Srpska Pravoslavna Crkva daje punu podršku predloženom planu za zaštitu manastirskih kompleksa i drugih objekata Srpske Pravoslavne Crkve.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.