Sećanje na Ljubu Davidovića i Desimira Tošića

Politika

Na današnji dan pre 102 godine rođen je Desimir Tošić, prvi sekretar predratne studentske organizacije Demokratske stranke, a potom i jedan od najistaknutiji članova obnovljene stranke, dok je Ljuba Davidović, osnivač i prvi predsednik Demokratske stranke preminuo na današnji dan 1940.godine. Predsednik Demokratske stranke dr Zoran Lutovac, direktor Fondacije za unapređenje demokratije „Ljuba Davidović“ Borisav Radojković, koordinator Centra Resornih odbora Vladimir Pešić i predsednik Demokratske omladine Stefan Ninić su sa saradnicima danas položili cveće na njihove grobove.

  • Desimir Tošić je simbol kontinuiteta Demokratske stranke, vremenski portal koji spaja predratnu Demokratsku stranku sa ovom koja je obnovila višestranačje u Srbiji. Želeći da pamtimo ono najbolje iz naše istorije Tošić je priredio knjigu o Ljubi Davidoviću i hvala mu na tome. Svaki Demokrata bi trebalo da je pročita, jer u njoj ima šta da se nauči o politici i moralu. U Demokratskoj stranci Ljuba i Desimir su stubovi čestitosti, oni koji su svojim primerom vukli napred, rekao je predsednik Lutovac
  • Naša je dužnost i moralna obaveza da čuvamo sećanje na njih. Oni su to zaslužili i svojim stranačkim i društvenim angažovanjem, svojom ljudskošću i visokim moralnim kvalitetima. Na sopstvenom primeru pokazivali su kako treba da deluje pravi demokrata, istakao je Lutovac.

Predsednik Lutovac je sa saradnicima položio cveće i na grob Zorana Đinđića, predsednika Demokratske stranke i prvog demokratski izabranog predsednika Vlade Srbije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.