Sindikalna organizacija Zastava oružje: Apeli ne pomažu, otežani uslovi za rad zbog niskih temperatura

Društvo Grad

Saopštenje sindikalne organizacije Zastava oružje prenosimo u celosti:

Temperatura u plusu nije donela bolje grejanje za radnike fabrike Zastava oružje. Hladnoća se tokom proteklog vikenda uvukla u sve pogone i u većem delu fabrike je oko 10 stepeni i daleko je od minimuma propisanog Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu.

Apeli Sindikata za sada ne utiču na državne i fabričke zvaničnike da dođu u fabričke pogone i uvere se u tvrdnje Sindikata da kaloriferi izduvavaju hladan vazduh jer su nizak protok i niska temperatura fluida koji stižu iz Energetike. Otežavajuća okolnost je što u tako hladnim pogonima radnici nemaju šta da rade, pa nekretanje doprinosi još većem utisku hladnoće.

Rukovodstvo fabrike je izgubilo osećaj za stvarnost i napadima na Sindikat pokušava da obrazloži svoju nesposobnost da obezbedi energiju kojom bi se ogrejali hladni fabrički pogoni.

Rukovodstvo obmanjuje javnost da ima ugovor sa Energetikom i ne daje odgovor zašto nije obezbedilo minimum uslova za rad, već se zbog hladnoće radnici masovno razboljevaju i odlaze na bolovanje.

Veliko odsustvo radnika uzrokuje otežano povezivanje fabričkih procesa u delovima fabrike gde posla ima.

Da li je borba radnika za minimalno pristojne uslove rada samopromocija Sindikata koji ukazuje na to, i zbog čega generalni direktor i bliski saradnici ne ulaze u zaleđene pogone već saopštenjima pokušavaju da amortizuju nezadovoljstvo radnika?

Sindikat opet poziva Ministarstvo odbrane, Nadzorni odbor i generalnog direktora da sa izvršnima uđu u fabričke hale i uvere se u svoju tvrdnju da se pogoni greju danonoćno i da se uvere u visinu temperature i daju odgovor da li radnici treba da budu žrtva nečije neodgovornosti da obezbedi grejanje za minimalno pristojne uslove rada.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.