Siniša Kovačević: Najvažnija je celina otadžbine

Izbori 2023

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da je „celina otadžbine“ i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije glavna tema izbora raspisanih za 17. decembar, i da Narodna stranka ima plan i za najvažnija ekonomska pitanja.  

„Nema nikog ko bi se u Španiji i Francuskoj bavio ekonomskim temama u situaciji u kojoj bi trebalo da se opredeljuje da li će Katalonija steći nezavisnost ili Korzika da ode“, rekao je Kovačević televiziji Nova S.

„Ali ne može se negirati ljudska glad i kolektivizovana nesreća i činjenica da nam deca u toj meri odlaze i da se Srbija najčešće vidi iz aviona ili na retrovizoru“, dodao je Kovačević.

Kovačević je nav  eo da je auto-put u Srbiji bez tunela skuplji nego auto-put u Nepalu, a lubenica u Sremu skuplja nego u Crnoj Gori.  

„Kradu nas surovo i bezočno. Narodna stranka ima odgovore na krucijalna pitanja, mi smo ozbiljni ljudi“, rekao je Kovačević.

Kovačević je rekao da je najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će podneti ostavku ako opozicija pobedi na parlamentarnim izborima motiv za opozicione birače da izađu na izbore.

„Ako ćemo 17. decembra biti u priliku da kažemo Vučiću zbogom, onda bi svi trebalo da izađu na izbore i da mandat predsednika Republike skrati za tri godine. To (Vučićeva izjava) je poziv svim građanima da izađu na izbore i pomognu nam da smenimo Vučića“, naveo je Kovačević.

Kovačević je dodao da „desni ili konzervativni blok u značajnoj meri može da doprinese padu režima ako ne bude predomišljanja u ključnom trenutku i preplivavanja na drugu stranu“.

Kovačević je naveo da bi glasanje na izborima trebalo da bude obavezno.

„Ako se ne bavite politikom, ona će se baviti vama“, zaključio je Kovačević. 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.