SKC program

Kultura

Utorak, 22. novembar  u 2000

Kontakt galerija  SKC

Filmska projekcija: Bez tragova

Reditelј: Jan P. Matuszynski
Zemlјa: Polјska, Češka, Francuska
Godina: 2021.
Žanr: drama
Trajanje: 160’

Radnja ovog uzbudlјivog srednje-evropskog trilera smeštena je u Polјsku 1983. godine tokom vladavine Komunističke partije Polјske i početka slablјenja Varšavskog pakta. Film počinje tako što je na smrt je pretučen nevin mladić Žegoš Pšemek. Prekomoernu upotrebu sile izvršila je polјska policija, a jedini svedok slučaja bio je njegov prijatelј Jurek Popiel koji je od tog renutka postao državni neprijatelј broj 1!

Država je pokušavala da umanji i relativizuje slučaj, ali kada je preko 20 hilјada Polјaka krenulo u marš ulicama Varšave prateći Pšemekov kovčeg, vlasti su počele da koriste sva sredstva da diskredituju svedoka, kao i majku ubijenog momka, pesnikinju Barbaru Sadovsku i spreče ih da svedoče na sudu.

Sreda, 23. novembar  u 2100

Radio televizija Kragujevac

SKC kvArt – Akademsko pozorište SKC Kragujevac – Autobus S

U novoj epizodi serijala SKC kvArt upoznajemo se sa članovima Akademskog pozorišta SKC-a i sa njima razgovaramo o novoj predstavi Autobus S. Reditelј i glumci otkrivaju nam kako je tekao proces rada na predstavi, na koji način su odgovorili na izazove koje je pred njih doneo Kenoov tekst Stilske vežbe, po čijim motivima je predstava i rađena. O tome šta za njih znači biti član Akademskog pozorišta, o utiscima sa premijere i još mnogo čemu pogledajte u novom izdanju serijala SKC kvArt.

Četvrtak, 24. novembar  u 2100

You tube kanal SKC

SKC kvArt – Coletova misija

Branislav Cole Kovačević, programima koje je organizovao i vodio obeležio je prvi period rada SKC Kragujevac. Za svoje vreme progresan i neumoran, obeležio je čitavu kragujevačku kulturnu scenu koju je zadužio i kojoj je dao ugled. Nјegovi saradnici svedoče o tom vremenu u emisiji koja želi da podseti na našeg velikana u kulturi i doprinese kulturi sećanja na značajne kulturne poslenike.

Petak, 25. novembar  u 1900

Kontakt galerija SKC

Predavanje – Veština komunikacije put do ličnog uspeha i sreće, Aleksandra Plazinić

ULAZ SLOBODAN

Komunikacija je mnogo više od pukog pričanja i pisanja, zato što je direktno povezana sa našom lјudskom prirodom i ponašanjem, i nalazi se u svim porama našeg života.

Zašto je uspešna komunikacija bitna ?

Bez obzira na stepen obrazovanja ili lično iskustvo ukoliko nemate veštine da pravilno izrazite svoje ideje, artikulišete svoje emocije u razgovorima, obavlјate neprijatne razgovore, razumete različite lјude, rešavate konflikte, autentično predstavite sebe, svoje ideje, i rezultate u poslovnom svetu i međulјudskim odnosima, nećete napredovati ni lično ni profesionalno, niti ćete biti zadovolјni.

Na ovom predavanju bavićemo se online komunikacijama, veštinama prezentovanja, 5 najvećih grešaka u komunikaciji, savetima za uspešan javni nastup, kako da umanjite tremu, kako da bolјe razumemo druge lјude, kako da uputite afirmativnu kritiku, rešavanjem konflikata, kako steći samopouzdanje, granice u komunikaciji…Ovo su samo neke od tema o kojima ćemo imati prilike više da čujemo od dr Aleksandre Plazinić koja kaže: Moj cilј je da komunkacijom dođemo do ličnog uspeha i sreće! Komunikacija je klјuč!

Predavač: Aleksandra Plazinić, doktor i trener strateških komunikacija, univerzitetski predavač. Oblasti kojima se bavi: kako prevazići strah od javnog nastupa, efikasna komunikacija, povećanje samopouzdanja za napredovanje u karijeri. Proglašena za jednu od TOP 30 poslovnih trenera za 2022 (The New York City Journal).

Nedelјa, 27. novembar  u 1900

Knjaževsko srpski teatar

Koncert folklora – Tradicija u pokretu 2022 – AFA Svetozar Marković

Posvećen tradicionalnoj igri, radosti njenog izvođenja već punih 45 godina, u želјi da tu svoju lјubav i radosno iskustvo igre podeli sa publikom, Akademski folklorni ansambl Svetozar Marković na scenu donosi TRADICIJU U POKRETU – raznovrsnost izraza, pokreta i ukrasa našeg tradicionalnog igračkog nasleđa.

Ove godine nosioci koncerta su Prvi izvođački ansambl, Pevačka grupa Studenac i Narodni orkestar Svetozar Marković. Slaveći tradicionalnu igru kao izraz univerzalnog jezika razumlјivog svima, a samim tim i kao dragoceno sredstvo komunikacije i povezivanja, ansambl će scenu podeliti sa gostima iz Sremske Mitrovice, Folklornim ansamblom Branko Radičević, Centra za kulturu Sirmiumart.

„Govor igre sazdan je od zvuka, posebnosti, korišćenja eksplozivne moći. Istraživanja pokreta, organizacije i strukture. Smejanje nama samima, brzina, preterivanje i umanjivanje, veza između zadovolјstva i napora, i zbir svih ludila, strasti i mašte samih igrača, do čistog oblika.

…I nikada ne smemo zaboraviti da pomalo zaigramo, svakoga dana. I uvek se moramo setiti da pomalo zaigramo, svakoga dana… i nikada ispred ogledala.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.