Skup „Srbija protiv nasilja” u Kragujevcu na dve lokacije

Grad Politika

Kako prenosi Danas, kao i u mnogim gradovima Srbije, večeras će se i u Kragujevcu održati skup „Srbija protiv nasilja” i to na dve lokacije: u Pešačkoj zoni „kod Krsta” u centru grada i na Đačkom trgu kod Prve kragujevčake gimnazije. Početak oba skupa je u 18 sati.

U Kragujevcu skupove „Srbija protiv nasilja” ne organizuju političke stranke već su se građani sami organizovali. Okupljanja su zamišljena tako što će učesnici krenuti kroz grad jedni ka drugim i susresti se na pola puta a zatim nastaviti šetnju kroz centar grada.

  • Ideja i poruka i jeste ta da se „susretnemo” i budemo zajedno, ujedinjeni u ovom teškom trenutku i istrajemo na našim zahtevima. Ne smemo da odsutajemo i moramo da pokažemo da smo u ovakvom momentu velike tragedije jači od svih razlika i podela kaže za Danas Aleksandra Kostić, inicijatorka okupljanja građana „kod Krsta”.

Takođe, jedan broj Kragujevčana otputovao je za Beograd, gde će učestvovati na centralnom okupljanju akcije „Srbija protiv nasilja” ispred zgrade Skupštine Srbije.

Piše: Zoran Mišić, Danas
Tagovi:

2 thoughts on “Skup „Srbija protiv nasilja” u Kragujevcu na dve lokacije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.