„SLADAK DŽAK DOBRIH NAMERA“

Društvo Grad

Kolo srpskih sestara Kragujevac organizuje danas i tokom vikenda akciju „Sladak džak dobrih namera“ tokom koje svi naši sugrađani mogu da doniraju slatkiše, keks, bombone, čokolade, igračke itd za paketiće koji će deci biti podeljeni na Materice.
Članice Kola srpskih sestra Kragujevac dežuraće danas od 16 do 19 časova, sutra, u subotu 21. decembra, od 10 do 18 časova i u nedelju, na Detinjce od 10 do15 časova, u Tempu i u prodajnim objektima Maksija, u nekadašnjem Gradskom domu i u Glavnoj ulici preko puta Pionira. Članice kragujevačkog sestrinstva nosiće bedž Kola srpskih sestara i stajaće kod kasa. Sa njima će dežurati i učenici volonteri Trgovinsko ugostiteljske škole „Toza Dragović“.
Akcija „Sladak džak dobre namere“ biće organizovana kako bi kragujevačko Kolo obezbedilo dovoljno paketića za decu iz socijalno najugroženijih porodica. Svake godine članice Kola pripremale su i delile 120 paketića u Eparhijskom domu, na Materice, međutim, ove godine prijavilo se mnogo više korisnika. Svakodnevno se prijavljuju nove porodice i potražnja je mnogo veća od poklona koje članice Kola mogu da pripreme. Na Materice, posle Liturgije, sestre će deliti i bombone deci ispred crkve.
Dodela paketića organizovana je na osnovu evidencije koju Kolo ima, tj socijalnih karti. Ukoliko neko ne može da se uključi u akciju danas i tokom vikenda, može da donese slatkiše i u prostorije Kola u ulici Miloja Pavlovića br 12, od 10 do 12 časova, ili da pozove telefonom, br 034/337-056.
U skladu sa misijom dobrovoljnog humanitarnog rada i pomoći socijalno i zdravstveno ugroženom stanovništvu sestrinstvo će i u narednom periodu organizovati različite aktivnosti.

Tekst: Snežana Milisavljević
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.