Slađan Rakić bio u Velikom Polju

Izbori 2022

Odbornik Slađan Rakić, član Izvršnog odbora Saveza 90/Zelenih Srbije odazvao se, kako tvrdi u saopštenju dpstavljenom medijima, na poziv sugrađanke Marije Petković i posetio naselje Veliko Polje koje se nalazi na šest kilometara od grada, a jedan njegov deo sa velikim brojem meštana u potpunosti odsečen od civilizacije.

  • U junu 2019.godine poplava je odnela most preko reke Lepenice u naselju Veliko Polje, jedini put koji je bio veza ovog dela naselja ka glavnom putu i autobuskim stajalištima sa jedne strane i put ka školi sa druge strane. Preko ovog mosta prolazili su kako bi otišli do crkve u Korićanima kojoj ovo naselje pripada.  Nadležna služba obišla je teren nakon poplava, postavila znak da tuda više ne može da se prolazi i dala objašnjenje da tu po planu i ne treba da bude most jer ta ulica i ne postoji u zapisima grada. U pitanju je Brionska ulica koja i te kako postoji, ali je izgleda gradskoj vlasti lakše da otpišu sva ona mesta i ulice gde je potrebno nešto uraditi, kaže Rakić.

Pre mesec dana meštani su se organizovali i sami improvizovali prelaz preko reke koji su napravili od drvenih dasaka koji im olakšava prelaz, ali je daleko od bezbednog.

  • Sa gornje strane naselja postoji jedini prilaz ovoj ulici koji vodi ispod nadvožnjaka čija visina nije dovoljna da tuda može proći vatrogasno vozilo u slučaju požara, kaže rakić i dodaje da je Marija Petković ispričala kako je pre tri meseca izbio manji požar u jednoj kući i da je vatrogasna ekipa reagovala malim vozilom, u slučaju većeg požara veliki vatrogasni kamion ne bi mogao da izađe na teren.

Na istom mestu, odmah pored reke, nakon prestanka poslovanja preduzeća “Erozija”, ostala je česma iz koje velikim protokom izlazi voda 24h. Meštanka Jelena Đorđević navodi da su prijavljivali problem Vodovodu, ali da niko do dan danas nije reagovao.  Da li je zbog toga uvedeno povećanje računa za vodu 33 % krajem prošle godine? Borimo se za vodu, a zbog nesposobnosti gradske vlasti rasipamo je u svakom delu grada, a to naravno neko mora da plati pa zašto se ne  bi udarilo po džepu građana?

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.