foto: Glas Šumadije

Smenjen Boris Kovačević

Politika

Odlukom gradonačelnika Nikole Dašića danas je sa te funkcije smenjen njegov pomoćnik za međunarodnu saradnju Boris Kovačević.

Razlog je, prema rečima Dašićevog šefa kabineta Aleksandra Lazovića, „drugačije sagledavanje načina rada i funkcionisanje resora na kome se nalazio dosadašnji pomoćnik gradonačelnika“.

U vesti, čak, moglo bi da ne bude ništa neobično da sam Kovačević, sat vremena pre njenog objavljivanja o tome pojma nije imao. Na pitanje našeg novinara – da li je tačno da je smenjen, odgovorio je da je na putu i da, koliko zna, nije. Očigledno je da nije znao.

A o tome da će biti smenjen moglo se naslutiti nakon formiranja još jedne odborničke grupe u Skupštini grada, čiji je inicijator bio Boris Kovačević. U odoborničkoj grupi Šumadijski blok 21 – Kragujevačka priča su Nebojša Abadić, Dragana Kapor i Marko Gavrilović.

Reč je odbornicima koji su u gradski parlament ušli na listi Veroljuba Stevanovića „Svi na ovu stranu“ i koji su, odmah nakon lokalnih izbora 2020. godine napustili Zajedno za Šumadiju i formirali posebnu odborničku grupu. Odbornici Kragujevačke priče u novembru prošle godine pristupili su stranci Rasima Ljajića a sam Kovačević je tada izjavljivao da ne želi da obmanjuje javnost i da „ideja „Kragujevačke priče” nema dodirnih tačaka sa strankom Rasima Ljajića“.

Tagovi:

9 thoughts on “Smenjen Boris Kovačević

  1. Do sada se nije znalo da li je riba ili devojka. Bio je pomoćnik gradonačelnika, a izigravao je nekakvog opozicionara. Tako je prevario i ove politički nepismene odbornike. Sada verovatno ni sam ne zna na koju će stranu. Dašić ga je šutnuo, a opozicija ga neće. Baš je u problemu. Ali tako je to kad misliš da znaš da se baviš politikom.

  2. Lično smatram da su izmanipulisali birače ovim nakaradni zakonom gde odbornici odlucuju o svojim mandatima tako jako je radio tako je i zavrsio. VISE SRECE 2024.

  3. Kume, kad će da budu smanjeni ovi što su napravili gubitke od par miliona evra u JKP Šumadija, ViK, apotekarskoj ustanovi itd.?

  4. Pa smenjen je zato sto nije pouzdan svedok, tj. nije SNS. Kragujevacka prica je imala pojedine odbornike koji su presli kod Rasima Ljajica i dobro se unovcili, a Boris Kovacevic je ostao veran svojoj prvobitnoj ideji i ideji za koju su glasaci glasali. Kod njega se nista nije promenilo. Konkurs je sproveden kako je trebalo i da bude e sada kada treba da se tu pojave neke pare i investitori, nisu pozeljni nepouzdani svedoci. Sumadijski blok 21 je prosirenje kragujevacke price na celu Sumadiju, kao regionalna organizacija, sa odbornicima iz skoro svih sumadijskih opstina, sto nezavisnih grupa gradjana sto LDPa. i To je buducnost Sumadije kao regije u okviru Srbije i Evrope.

    1. Pa ako ima nesto da zna oko muljaze nek ode lepo u tuzilastvo. Ovako samo ispada kukavica i neko ko pokusava da ucenjuje na finjaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.