SNS DUŽNA DA PAJTIĆU I PETROVIĆU ISPLATI PO 100.000 DINARA ZBOG KLEVETE

Društvo Politika

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu dužan je da bivšem predsedniku i potpredsedniku Pokrajinske vlade Bojanu Pajtiću i Dragoslavu Petroviću isplati po 100.000 dinara s kamatom za povredu časti i ugleda zbog toga što je tokom 2014. godine na svom portalu objavljivao uvredljive članke o njima, odlučio je Apelacioni sud u Novom Sadu.

Kako se navodi u obrazloženju suda, Gradski odbor SNS-a je na svom sajtu objavljivao više članaka kojima su na uvredljiv način Pajtić i Petrović optuživani za „zloupotrebu funkcije proneverom velikih novčanih iznosa“.

  • U ovim člancima oni su optuženi da su ‘opljačkali’ Razvojnu banku Vojvodine i Fond za kapitalne investicije Pokrajine, te zloupotrebili postupak za dodelu subvencija na konkursu Pokrajinskog fonda… Saopštenja su dalje prenosili drugi portali namenjeni plasiranju informacija iz javnog života, navodi se u saopštenju suda.

Dodaje se da su upotrebljavane reči „teško da postoji veći i podliji lopov od Bojana Pajtića, koji jedino zna da pljačka i vara“, „Vrhunac njegovog ludila“, „histerično saopštenje Bojana Pajtića“.

Objavljivanjem optužujućih članaka, SNS je „prevazišla granice kritike vlasti“.

Izvor: N1
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.