SNS i grupacija oko SPS-a i „300 Kragujevčana“ postigli dogovor da formiraju vlast u Kragujevcu

Grad Politika

Svi sagovornici Glasa Šumadije potvrđuju da je sinoć (sreda, 7. februar) održan sastanak između predstavnika kragujevačkih naprednjaka, socijalista i grupe „300 Kragujevčana“. Niko od naših sagovornika ne želi, međutim, da potvrdi da je do dogovora došlo.

Glas Šumadije je, međutim, iz više izvora dobio informaciju da će vlast činiti Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i organizacija „300 Kragujevčana“ na čijem je čelu Dušan Zeka Aleksić. Prema našim informacijama, predsedniku Gradskog odbora SPS-a Ivici Momčiloviću ponuđeno je mesto predsednika Skupštine grada, a ta partija kandidovaće i direktora JKP Vodovod i kanalizacija, preduzeća kojim kadrovi te stranke upravljaju decenijama.

U nadležnosti „300 Kragujevčana“ biće obrazovanje, sektor koji je bio pod ingerencijom Dušana Zeke Aleksića i u prehodnoj gradskoj vlasti. A trebalo bi da dobiju i direktorska mesta Biznis inovacionog centra i Centra za obrazovanje.

Kako saznajemo, to je samo deo dogovora. Uslov koji je grupacija oko Momčilovića i Aleksića postavila da uđe u pregovore sa Srpskom naprednom strankom, bio da ima najmanje 25 posto udela u gradskoj vlasti. Pošto vlast u Kragujevcu ne može da se formira bez deset odbornika SPS-a i „300 Kragujevčana“, ovog puta, navodno, ne žele da budu manjinski i poniženi partner, što je pozicija koju su imali do 17. decembra prošle godine, već nameravaju da kontrolišu upravljanje gradom.

Tagovi:

5 thoughts on “SNS i grupacija oko SPS-a i „300 Kragujevčana“ postigli dogovor da formiraju vlast u Kragujevcu

  1. Dobro je ovo što je 300 Kragujevčana ušlo u vlast, doduše za siću, ali to je njima valjda dosta. Na sledećim izborima će nestati, a šteta, 300 Kragujevčana je bila lepa ideja…

  2. Ovaj naš narod je talentovano glup za politiku. Pa svaki glas za neke tamo „prestoničare“ i kvazi Ruse (Čikirizova lista) , kvazi Slovake i Zeku i njegovih 300 (naprednjačkih) Kragujevčana je bio glas za SNS. Ko to nije razumeo ne treba ubuduće ni da glasa, ili da mu se pre glasanja proveri koeficijent inteligencije. Bilo bi poštenije da su oni koji su glasali za ove liste glasali za SNS. A ako su mislili da glasaju za opoziciju onda treba ponovo pročitati prvu rečenicu..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.