SNS Kragujevac: Prestonički pir sa pozivom na ubistvo

Politika

Desničarski protest završen je večeras ispred zgrade policijske stanice u Majke Jevrosime u Beogradu, prenosi Nova.rs.

Okupljeni su nakon što su napravili incident i probili zaštitnu ogradu kod Predsedništva Srbije otišli do policijske stanice u Majke Jevrosime zbog navodno osoba koje su, kako su rekli, privedene.

Manji deo desničara je nakon kraja skupa otišao do platoa ispred Doma Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića.

Povodom protesta desničara u Beogradu oglasili su se brojni funkcioneri Srpske napredne stranke, pa i Gradski odbor u Kragujevcu. Prenosimo saopštenje kragujevačkih naprednjaka:

Razulareni ekstremisti poslali u svet najgoru moguću sliku Srbije

Mržnja prema Vučiću veća od navodne ljubavi prema otadžbini

Poruke koje su večeras upućene sa navodnog protestnog skupa koji je najavljivan i predstavljan kao borba za očuvanje Kosova i Metohije još jednom su pokazale da je organizatorima, inspiratorima i govornicima sa tog događanja od navodne ljubavi prema svetoj srpskoj zemlji daleko veća i važnija mržnja prema predsedniku Aleksandru Vučiću.

Na improvizovanoj govornici smenjivali su se ostrašćeni samozvani tribuni sa repertoarom najgorih uvreda na račun predsednika države Aleksandra Vučića. Okupljena masa je, po očigledno unapred dogovorenoj komandi, sve te za politički skup krajnje neprimerene poruke propratila skandiranjem opet na račun predsednika.

Vrhunac ovog nekontrolisanog pira bila je sasvim neuvijena, ogoljena i eksplicitna poruka Dejana Petra Zlatanovića, novinara u pokušaju jedne alternativne televizije, koja u poslednje vreme prenjači u sejanju mržnje i razdora u momentu kada je ovoj napaćenoj zemlji jedinstvo najpotrebnije jedinstvo.

Zlatanovićeva poruka u stihu, inače, nimalo poetska, glasila je: „Ko potpiše, njega ubiše!“, očigledno misleći na francusko- nemačku inicijativu.

Ovaj je poziv bez presedana u novijoj političkoj srpskoj istoriji i daleko prevazilazi ono što se u demokratskoj političkoj borbi smatra pravom na sopstveni stav, tako da bi ovde svakako bilo posla za nadležne institucije, tužilaštvo, pre svih.

Najtužnije od svega je što se ovo sve dešava baš na Sretenje, na najveći i najsvetiji srpski praznik kada su navodni čuvari KiM sebi dozvolili i da oskrnave državnu zastavu koju su takođe poistovetili sa Aleksandrom Vučićem.

Mi, članovi kragujevačkog odbora Srpske napredne stranke najoštrije osuđujemo ove brutalne napade na našeg predsednika i pozivamo institucije da rade svoj posao u skladu sa zakonom i Ustavom, pogotovu danas kada obeležavamo početak istorije ustavnosti moderne Srbije u kojoj nema mesta radikalnom ekstremizmu , a pogotovu ne povampirenom fašizmu koji nikada nije bio u političkoj tradiciji srpskoga naroda.

Tagovi:

2 thoughts on “SNS Kragujevac: Prestonički pir sa pozivom na ubistvo

  1. To su vaši divljaci i barabe braćo naprednjaci, vi ste ih stvorili (ili preciznije rečeno Vučić sa svojim doglavnicima). Prvo su napadali opoziciju (to im je bila prvobitna namena) a sada su se osilili pa udaraju na Vučića. Ovo naprednjačko saopštenje je nepotpuno. Treba još da stoji: „Tačno je da su oni napravljeni da biju narod na protestima protiv Vučićeve vlasti, ali sada smo rešili da ih se odreknemo jer će i nas da biju“. Osilila se deca pa sada napadaju roditelje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.