SNS PRIPREMA KONTRAMITING NA DAN POSETE PUTINA?

Politika

Srpska napredna stranka uveliko priprema miting koji će se održati u Beogradu 17. januara, na dan posete ruskog predsednika Vladimira Putina, kaže za Danas nezvanično više izvora s političke scene Srbije.

Prema saznanjima Danasa, opštinskim odborima SNS širom naše države iz centrale stranke poslate su „kvote“, pa je, recimo, niškim naprednjacima naređeno da u glavni grad na taj skup dovedu oko 3.000 ljudi, a kragujevačkim 2.500.

  • Planirano je da miting bude održan na platou ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, a da kolona do Hrama krene od Trga republike. Očekuje se dolazak oko 1.000 autobusa iz mnogih delova Srbije. Ta vozila će uglavnom biti parkirana ispred Sava centra. Razmatra se mogućnost da kolone koje budu dolazile iz Vojvodine, zajedno sa odborima SNS iz Zemuna i Novog Beograda, krenu od Sava centra, kako bi u potpunosti ispunile Brankov most. Sve to bi se snimalo dronovima, za kasniju upotrebu u marketinške svrhe, objašnjavaju sagovornici Danasa.

Izvori Danasa ističu da glavni cilj organizovanja mitinga nije iskazivanje gostoprimstva ruskom predsedniku, već namera predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića da „zada kontraudar opoziciji. U tom kontekstu, podsećaju da je opozicija najavila da će održati demonstracije dan ranije, 16. januara, na godišnjicu ubistva jednog od lidera Srba na Kosovu Olivera Ivanovića, kao i da se nastavljaju opozicioni protesti subotom u Beogradu i još nekim gradovima.

  • Aleksandar Vučić želi da pokaže snagu naprednjaka, poput pokojnog predsednika Srbije i Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića, koji je organizovao kontramiting u Beogradu decembra 1996, tokom studentskih demonstracija, naglašavaju sagovornici s političke scene Srbije.

Pojedini izvori tvrde i da je „gotovo sigurno“ da će Putin i Vučić tokom boravka predsednika Rusije u Srbiji zajedno obići sremsko selo Banstol, čiji meštani grade crkvu u narodu poznatu kao „Putinova crkva“. Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, ako poseta dvojice predsednika bude sprovedena u delo, njih u Banstolu ne bi dočekali naprednjaci iz cele Srbije, „već predstavnici vojvođanskih odbora SNS“.

Piše: Danas https://www.danas.rs/

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.