Sporazum da će se zalagati za trajnu zabranu eksploataciji litijuma u Levču, potpisala samo lista Srbija protiv nasilja

Izbori 2023 naslov Politika
  • U cilju učvršćivanja borbe protiv istraživanja i eventualne eksploatacije litijuma i bora na teritoriji opštine Rekovac, neformalno udruženje građana Neko brine za Levač je predložilo političkim partijama, koalicijama i grupama građana koje izlaze na lokalne izbore, da potpišu Sporazum o saradnji.

Ovim sporazumom bi se politički akteri obavezali da će se bez obzira na rezultate izbora zalagati za trajnu zabranu istraživanja i eksploatacije litijuma i bora u opštini Rekovac, kao i da neće ni u kom slučaju sarađivati niti praviti postizborne koalicije sa Srpskom naprednom strankom, jer se predstavnici ove stranke otvoreno zalažu za otvaranje pomenutih rudnika, ne samo na teritoriji Levča, i uništavanje plodnog zemljišta, pijaće vode, za iseljavanje ljudi i ugrožavanje zdravlja stanovnika.

Samo je koalicija „Srbija protiv nasilja” želela da potpiše ovaj sporazum.

  • Nećemo zalaziti u razloge ostalih učesnika zbog kojih su odbili jedan ovakav predlog koji je trebalo da okupi sve ljude bez obzira na političku opredeljenost oko zajedničkog problema koji se tiče baš svakog stanovnika Srbije. Na osnovu reakcija lokalnih političara, izgleda da nas čeka još „Čibukovih krivina” i borbe za naš Levač. Ako dođe do takvih situacija, mi znamo gde ćemo biti, a nadamo se da nas ima dovoljno, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali, saopštavaju iz udruženja Neko brine za Levač.

Na lokalnim izborima u Rekovcu u trci za odbornike u lokalnoj skupštini učestvuju Socijalistička partija Srbije, Srbija protiv nasilja, Grupa građana Dr Dragan Prodanović i Grupa građana Složno za bolji Levač okupljena oko Zorana Damjanovića.

❗OBAVEZNO POSLUŠA

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.