SRCE Kragujevac: Gradonačelniče, pitajte Kragujevčane šta misle o dodeli plakete Vučiću

Politika

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić obavestio je pre devet dana, na televiziji Hepy, građane da je odlučio da plaketu Svetog Đorđa, koja se dodeljuje povodom Dana grada, 6. maja, ove godine dodeli predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Dašić je rekao da je iskoristio pravo da plaketu dodeli „u ime svih Kragujevčana“, između ostalog za doprinos modernizaciji sistema daljinskog grejanja u Kragujevcu.

Kragujevački odbor pokreta Srbija centar prvi je reagovao na tu odluku, pa je Dašić odgovorio. U današnjem saopštenju, koje prenosimo, pokret SRCE i dalje apeluje na gradonačelnika Kragujevca da odustane od te odluke jer će ona, kako ocenjuju u saopštenu koje prenosimo, „biti sramota svih nas“:

U ime većine Kragujevčana, još jednom apelujemo na Vas da povučete odluku o dodeli plakete Svetog Đorđa Alesandru Vučiću.

Obrazloženje koje ponavljate jednostavno nema nikakve veze sa pravilima i kriterijumima po kojima se plaketa do sada dodeljivala.
Ukoliko stvarno smatrate da zamena kotlova u toplani zaslužuje priznanje, onda plaketu uručite nekome iz kragujevačke Energetike i smanjite račune korisnicima.

Možda u ovom trenutku, od političkog straha ne osećate stid ali, ukoliko ne odustanete od ove odluke, biće to prvi put da jedan političar na funkciji dobije plaketu Svetog Đorđa i to će biti sramota svih nas.

Ponovićemo da nema potrebe „da se prepisujete“, da ima dosta pojedinaca i organizacija koje zaslužuju ovu plaketu „u ime svih Kragujevčana“ i da Aleksandar Vučić nije jedan od njih. Pitajte Kragujevčane šta misle, pročitajte naše apele još jednom i poslušajte srce.

Tagovi:

1 thoughts on “SRCE Kragujevac: Gradonačelniče, pitajte Kragujevčane šta misle o dodeli plakete Vučiću

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.