Srđan Milivojević: Cvijanova smrt i pet godina kasnije obavijena velom tajne

Politika

Narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević podsetio je javnost da je beživotno telo nekadašnjeg savetnika predsednika Srbije i visokog funkcionera Srpske napredne stranke Vladimira Cvijana pronađeno 5. januara 2018. godine u Dunavu, a da do danas nisu rasvetljene okolnosti pod kojim je izgubio život.

  • Peta godišnjica od tog tragičnog događaja mora biti povod da se istražnim organima i policiji ponovo postavi pitanje kako je i zbog čega u hladnom Dunavu skončao jedan od, u početku, najbližih saradnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i, kasnije, njegov najveći oponent u Srpskoj naprednoj stranci. Nepune četiri godine od javnosti se krila informacija o Cvijanovoj smrti, a nema indicija da je uopšte vođena ozbiljna istraga, niti da su saslušani potencijalni svedoci. Smrt Vladimira Cvijana je i posle pet godina obavijena velom tajne koji su istražni organi kad-tad morati da otkriju,“ poručio je Srđan Milivojević.

Demokratska stranka podseća na činjenicu da je istaknuti član Srpske napredne stranke Veljko Belivuk prilikom saslušanja u tužilaštvu za organizovani kriminal izjavio da ima vrlo značajne informacije u smrti Vladimira Cvijana i Olivera Ivanovića, ali da on nikad nije saslušan o tome, odnosno da ga niko nije ispitao o tim informacijama i potom proverio njegove navode.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, tačno 11 dana pošto je pronađeno telo Cvijana, a to ubistvo takođe nije rešeno ni pet godina posle obećanja Aleksandra Vučića da će država Srbija otkriti ko je naredio i ko izvršio atentat na nesumnjivo najznačajnijeg srpskog političara na Kosovu i Metohiji od juna 1999. godine. Milivojević ističe da portparoli režima Aleksandra Vučića za svog stranačkog kolegu Belivuka sve vreme govore kako laže i kleveće Vučića, ali je činjenica da Belivukove tvrdnje o smrti Cvijana i Ivanovića nikada nisu zvanično proverene. Ukoliko Belivuk zaista ne govori istinu, bio bi to jedinstven slučaj u sudskoj praksi i istoriji da optuženi izmišlja na svoju štetu, odnosno da laže tako da samog sebe još više tereti i optužuje.

  • Uvažavajući činjenicu da je u vreme smrti Vladimira Cvijana koju prati niz bizarnih okolnosti, kao i u vreme ubistva Olivera Ivanovića, Veljko Belivuk bio u pritvoru, verujem da saznanja ovog istaknutog člana Srpske napredne stranke mogu i te kako pomoći rasvetljavanju ovih događaja, otkrivanju pune istine o njihovoj pozadini i konačnom namirenju pravde, zaključio je Srđan Milivojević, narodni poslanik Demokratske stranke.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.