SSP Topola: Sramota! Deca u opasnosti ne reaguju ni škola, ni policija, a ni opština

Izbori 2022

Nakon jučerašnjeg incidenta u centru Topole, kada su se maloletnici popeli na krov jednog od lokala, Stranka slobode i pravde tvrdi da im se, zbog nereagovanja nadležnih, za pomoć obratio jedan od očevidaca.

Saopštenje Stranke slobode i pravde, prenosimo u celosti:

„Juče, u toku trajanja časova u OŠ „Karađorđe“ u Topoli, vlasnici lokala u Zanatskom centru zapazili su dva dečaka, viših razreda osnovne škole, na krovu jednog od lokala, što su zabeležili fotografijom. 

Padala je kiša, krov je bio klizav i mogle su se desiti jako loše stvari po ovu decu.

Jedan od vlasnika lokala istog momenta je obavestio osnovnu školu. Direktor škole je bio zauzet sastankom, poslaće domara. Domar se nije pojavio ni posle sat vremena, a zašto bi kad je njegov posao briga o školi a ne o deci. Obaveštena je policija, nije usledio nikakav odgovor. U nadi da će naići na razumevanje vlasnik lokala je obavestio i predsednika opštine, ali je ostao bez odgovora.

deca na krovu jednog od lokala u Zanatskom centru u Topoli

Na kraju se vlasnik lokala obratio nama iz Stranke slobode i pravde, znajući da ćemo odreagovati kako se više nešto ovako ne bi ponovilo.

OŠ „Karađorđe“ nema školskog policajca, bar ga niko nikada nije video ispred ili u dvorištu škole. Nikome nije jasno zašto, jer je ranije bilo i gorih situacija. Pre par godina je čak pronađena i marihuana kod osnovaca.

Stranka slobode i pravde, predlaže da se u sve škole uvede školski policajac ili da se postave nadzorne kamere kako bi se pratilo ponašanje dece. Kako u školskim dvorištima, tako i svako napuštanje školskog dvorišta za vreme časova.

Kao roditelji molimo druge roditelje da pričaju sa svojom decom i da ih savetuju da ovako nešto ne rade, jer time mogu ugroziti svoje živote, a istovremeno se ponašaju kao huligani.

Za nadležne institucije imamo tri pitanja:

  1. Na osnovu čega ste došli do zaključka da nije potrebno da se angažuje školski policajac u OŠ Karađorđe?
  2. Kome da se obrate očevidci, ako ponovo dođe do ovakvih situacija, kada niko ne reaguje? 
  3. Kako vas nije sramota da ne reagujete u ovakvim situacijama?“

foto: SSP Topola
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.