Šta čini lepotu života? Dođite i saznajte na promociji knjige “Kofer misli”, Dragane Martinović u Knjaževsko-srpskom teatru

Kultura

Kragujevčanka Dragana Martinović u subotu 13. aprila sa početkom od 18 časova, u Knjaževsko-srpskom Teatru (Daničićeva 3), podeliće sa svojim sugrađanima viđenje svoje nove knjige „Kofer misli”, a samim tim i pogled na život i sve ono što ga čini lepim. O perspektivi njenog preispitivanja granica, te istini i slobodi, kao i univerzalnim životnim pitanjima, debatovaće i recezent Nikola Gamilec i književnica Ljubica Žikić. Ceo događaj uveličaće svojom izvedbom klasične muzike, violinistkinja Elena Ramljak i pijanista Bogdan Milošević.

Inspiraciju za svojevrsni putopis kroz spoljašnji, ali i unutrašnji svet, Dragana je dobila na svojim putovanjima kroz skoro 50 zemalja sveta. Kao majka četvoro dece u svojoj petoj deceniji života, Dragana je rešila da sruši sve predrasude, te govorenja “kako svet i sebe ne može da istraži pored brige o deci i poslu”. Kao preduzetnica, u njenoj prirodi jeste brisanje granica mogućеg, te svojevrsno istraživanje života i ljudi upravo kroz razbijanje društvenih limita.

Knjiga „Kofer misli” nije samo putopis, već i svedočanstvo otkrivanja sebe, mudrosti koju svako od nas nosi u sebi; bilo da smo na nekoj od svetski poznatih destinacija ili u rodnom gradu. Montevideo, Bali, Palermo, Rio de Ženeiro, Santorini, Maldivi, Jamajka, Kajmanska ostrva… Samo su neke od destinacija koje je Dragana posetila i na kojima je upoznala jednu novu stranu života kroz njegovu esencijalnu lepotu.

Autorka knjige sve Kragujevčanke i Kragujevčane sa uživanjem poziva na događaj, druženje i muziku. Ulaz je slobodan.

Promociju knjige podržala je vinarija Stari Hrast iz Kragujevca.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.