Stablo smrče na Trgu Svetog Đorđa „nije bilo zdravo“, umesto njega posađeno deset stabala na jezeru Bubanj

Grad

U okviru radova na pripremi klizališta na Trgu Svetog Đorđa, gde će se od 21. decembra – 21. februara odvijati dvomesečna manifestacija „Korzo na ledu“, za danas je bilo planirano presađivanje stabla smrče koje se nalazilo na tom prostoru. Međutim, ekipa Zelenila JKP „Šumadije“ angažovana da presadi stablo, prilikom otkopavanja korena, ustanovila je da stablo nije zdravo jer ga je bolest zahvatila preko korena ostalih bolesnih stabala.

Prema rečima Ane Petrović, pomoćnice gradonačelnika za kulturu i informisanje namera Grada je bila da se stablo sačuva presađivanjem na drugo mesto.

  • Nažalost, stablo smrče je posečeno, ali je zbog toga na jezeru Bubanj, u skladu sa intencijom Grada ka ozelenjavanju javnih površina, posađeno deset sadnica Pančićeve omorike, kedra, smrče i Vajmutovog bora, kazala je Petrović.
Tagovi:

5 thoughts on “Stablo smrče na Trgu Svetog Đorđa „nije bilo zdravo“, umesto njega posađeno deset stabala na jezeru Bubanj

  1. Jel gradska komisija koja je zadužena za donošenje odluka o uklanjanju stabala zasedala ili je ovo bila samo još jedna u nizu samovoljnih ad hoc kaubojskih odluka?! Nema veze, biće tu lepa letnja bašta obližnjeg restorana preko cele zelene površine, a mogao bi u podrumu nekadašnjeg suda i neki vinsko-pivsko-rakijski hab po babine linije da se otvori.

  2. Kako Vas nije sramota više?Sva stabla koja ste posekli bila bolesna i trula!Pa da je i kod nas neki zakon dosad biste svi bili u zatvoru zbog seče i uništavanja zelenih površina u gradu. Nesposobni ste, nemate osnovno znanje i ekološku kulturu

  3. Intencija izvanredne inteligencije izgledno izravnjava izmoreno isprečeno i iskorenjeno !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.