Starim studentima produžen rok za diplomiranje

Društvo

Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o visokom obrazovanju kojim se starim studentima produžava rok za završetak studija za tri godine.

Studentima upisanim na osnovne studije i studije na visokim školama do 10. septembra 2005. godine omogućava se završetak započetih studija do kraja školske 2025/2026. godine, a studentima upisanim na integrisane studije iz polja medicinskih nauka do kraja školske 2026/2027. godine.

Takođe, studenti upisani na magistarske studije do 10. septembra 2005. godine imaju rok za završetak studija po započetom planu i programu, uslovima i pravilima studija, najkasnije do kraja školske 2025/2026. godine.

Kandidati koji su prijavili doktorsku disertaciju do 10. septembra 2005. godine, odnosno studenti koji su upisali doktorske studije po propisima koji su važili do tog datuma mogu da steknu naučni naziv doktora nauka, odnosno da završe doktorske studije po započetom planu i programu, uslovima i pravilima studija, najkasnije do kraja školske 2025/26. godine.

Autor, Izvor: V.A., Danas.rs

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.