Staze za bosonoge, mini golf tereni…, planovi za jezero Bubanj

Ekonomija Grad

Kragujevčani bi u ovoj godini mogli da dobiju nove rekreativne i turističke sadržaje na jezeru Bubanj, piše portal eKapija. Naime, Gradska turistička organizacija Kragujevac planira gradnju turističko-rekreativnog parka na ovom jezeru.

  • Park bi prvenstveno bio namenjen najmlađima, ali i odmoru i relaksaciji odraslih. Tu bi od sadržaja bili mini golf tereni sa temama vezanim za znamenitosti grada, za Diznijeve junake i dinosauruse, zatim mini zip lajn, tjubing, kao i relaks zona sa stazicama za bosonoge napravljenim od različitih materijala, koje će biti jedinstvene u Srbiji, otkriva za eKapiju direktor GTO Kragujevca Bojan Pavlović.

On je istakao da je u prethodnom periodu na jezeru Bubanj grad je već uredio pešačke staze, mobilijar i trim stazu.

  • Ovaj park bio bi svojevrstan nastavak uređenja jezera, jer plan GTO je da se jača turistička gradska infrastruktura kroz dodatne sadržaje za Kragujevčane i posetioce našeg grada, navodi Pavlović.

Prema njegovim rečima, projektovana vrednost investicije je 27 miliona dinara i GTO Kragujevac je već za sredstva za ovaj projekat aplicirala kod Ministarstva turizma.

  • Sada čekamo odgovor ministarstva i kada dobijemo sredstva krenućemo u izradu detaljne projektno-tehničke dokumentacije. Ako sredstva dobijemo u ovoj godini, pre zime, mi bismo ovaj projekat uspeli da realizujemo u toku ove godine. U suprotnom, plan će se preneti na proleće, kaže za eKapiju Pavlović.  

Izvor: eKapija

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.