Studenti farmacije iz Turske na blizanačkoj razmeni u Kragujevcu

Društvo

Asocijacija studenata farmacije u Kragujevcu učesnik je TWINNET projekta – programa blizanačke razmene studenata između dve lokalne kancelarije u dve države koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Evropske asocijacije studenata farmacije. Ovogodišnji partner kragujevačke kancelarije je Asocijacija studenata farmacije iz Adane. Za studente ovog turskog grada koji tim povodom borave u našem gradu Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, organizovao je prijem.

Kroz razmenu koju promoviše, ovaj značajan projekat studentima pruža mogućnost da oplemene svoja društvena i profesionalna znanja i upoznaju se sa kulturom, običajima i svakodnevnim životom građana partnerske lokalne zajednice. Studenti iz Turske ovih dana prisustvuju nizu edukativnih radionica iz njihove oblasti u okviru kojih razmenjuju postojeća i stiču nova znanja i iskustava, a osim toga imaju priliku da obiđu sve kulturno-istorijske znamenitosti u Kragujevcu, kazao je Jovanović i dodao da će studenata farmacije iz Kragujevca biti u prilici da iskuse isto u Adani tokom novembra.

Asocijacija studenata farmacije u Kragujevcu postoji od 2015. godine, a njen plan rada svake godine uključuje i TWINNET razmenu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.