Šumadijska predstavnica na takmičenju Miss Environment Serbia (VIDEO)

Društvo Milica

Dvadesetogodišnja Bojana Petković iz Lapova jedna je od dvanaest finalistkinja ovogodišnjeg izbora za Miss Environment Serbia koji će se održati u Nišu, u decembru mesecu. Da medicina i lepota mogu ići zajedno, pokazuje mlada predstavnica Šumadijskog okruga.

Bojana je student Visoke medicinske škole strukovnih studija, a pored ljubavi koju gaji prema medicini, interesuje se za svet lepote i modelinga. Završilla je školu manekenstva i deo je jedne modne agencije, dve godine aktivno se bavi time.

Na prošlogodišnjem izboru ponela je titulu Miss flore i faune Srbije.

Takmičenje koje joj predstoji opisuje kao zanimljivo i drugačije, naime, kako objašnjava, sve finalistkinje imaju određeni period do samog finala do kada moraju da pokažu znanje i predstave odabrane teme.

Od tri ponuđene teme, žaštita životne sredine, borba protiv vršnjačkog nasilja i borba za bolji status žena u društvu, mlada Bojana odabrala je temu ženskog preduzetništva i poboljšanja statusa žena.

  • Kao što i sami znamo, u današnje vreme uglavnom su muškarci ti koji su osnivači preduzeća, firmi, a žene su u tom segmentu malo manje podržane, tako da smo mi tu da ih podržimo. Mi ćemo održati određene edukacije i dati savete o tome kako žene mogu da pokrenu svoja preduzeća i budu uspešne.

Smatra da lepe žene koje imaju viziju i znanje mogu da skrenu pažnju na neke važne teme, te stoga predstojeće takmičenje ocenjuje kao veoma važno. Ona poziva sve sugrađanke da im se priključe i da se oprobaju u ovom svetu. Takođe, dodaje da je samo takmičenje, koje će se održati 17. decembra, otvorenog karaktera, tako da svi zainteresovani mogu da ga isprate.

  • Osim lepote, važno je da posedujemo ekološku svest, da imamo samopouzdanje, bitno je da devojka izgleda prirordno, da se ne podvrgava estetskim zahvatima, važno je da vodi zdrav život i bavi se sportom, kaže Bojana Petković.

Ističe da ovo i slična takmičenja razbijaju tipične stereotipe koji se vezuju za manekenstvo.

Osim stručnog žirija, odluku o tome koja će devojka poneti titulu Miss Environment Serbia donosi i publika, tako se za Bojanu može glasati SMS porukom slanjem broja 6 na 4171.

Piše: Sandra Solujić
Snimateljka: Jelena Nikolić
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.