Svetosavska nagrada za životno delo Univerziteta dr Milošu Kovačeviću

Društvo

Povodom obeležavanja Svetog Save – Dana duhovnosti u Republici Srbiji, Univerzitet u Kragujevcu u petak, 27. januara, sa početkom u 14 sati, u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu organizuje Svetosavsku akademiju.

Na predlog rektora Liceja Atanasija Nikolića, 1840. godine, Sveti Sava je ustanovljen kao školska slava. Smatra se i začetnikom srpske srednjovekovne književnosti i zaštitnikom prosvetnih ustanova.

Univerzitet u Kragujevcu dodeliće Svetosavsku nagradu za životno delo i Svetosavsku nagradu za izuzetna postignuća.

Prema odluci Senata, Univerzitet u Kragujevcu dodeliće Svetosavsku nagradu za životno delo dr Milošu Kovačeviću, redovnom profesoru Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu, dok će Svetosavsku nagradu za izuzetna postignuća dodeliti dr Veljku Marinkoviću, redovnom profesoru Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Svetosavske nagrade će uručiti rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović.

Upravni odbor Fondacije na osnovu raspisanog Konkursa doneo je odluku da u kalendarskoj 2023. godini stipendira 12 studenata Univerziteta u Kragujevcu, a Fondacija za stipendiranje – Fond Mileve Popivode dodeliće jednu stipendiju studentu IV godine osnovnih akademskih studija na studijama Srpskog jezika i književnosti, Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Upravitelj Fondacije za stipendiranje studenata Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Snežana Soković, uručiće Ugovore o stipendiranju najboljim studentima Univerziteta u Kragujevcu za 2023. godinu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.