Svetski dan čićenja: „PRIDRUŽITE SE POKRETU ZA ČISTU PLANETU“

Društvo

JKP Šumadija Kragujevac tradicionalno i ove godine obeležava Svetski dan čišćenja. Ove godine akciju smo sproveli u saradnji sa aktivistima Druge kragujevačke gimnazije, Medicinske škole „Sestre Ninković“ i preduzećem Matica d.o.o. koja je poklonila majice učesnicima ove akcije.

Kao društveno odgovorno preduzeće priključili smo se jednoj od najvećih volonterskih akcija u svetu. Danas su milioni volontera širom sveta okupljeni u istom cilju, kako bi ukazali na zagađenje i potrebu zaštite životne sredine. Odgovornost je na svakom od nas, na preduzećima, organizacijama, udruženjima i ako se svi zajedno potrudimo možemo dati veliki doprinos očuvanju životne sredine, rekao je direktor JKP Šumadija Kragujevac Marko Vujnović.

Profesor Druge kregujevačke gimnazije, Nikola Petrović pridružio se akciji čišćenja sa učenicima, rekavši da smo danas tu da podržimo ovu lepu akciju u cilju osvešćivanja naše lokalne zajednice, ali i da ostvarimo neke više ciljeve na globalnom nivou. Istakao je da sa mladima treba kontinuirano raditi na razvijanju i očuvanju ekološke svesti.

Eko aktivisti Medicinske škole „Sestre Ninković“ sa kojima imamo dugogodišnju saradnju i ovog puta su se pridružili akciji razmenjujući iskustva sa svojim vršnjacima iz Druge gimnazije.
Ohrabrujuće je to što su tinejdžeri saglasni u tome da žele čistiju životnu sredinu i da je lepo šetati i družiti se u čistim parkovima. Poslali su jasnu poruku svim segmentima našeg društva: „PRIDRUŽITE SE POKRETU ZA ČISTU PLANETU“

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.