infoKG

Takmičenje u ribolovu za paraplegičare i kvadriplegičare okupilo članove udruženja iz cele Srbije 

Grad

Na jezeru Bubanj održano je šesto takmičenje u sportskom ribolovu – pecanje na plovak, za paraplegičare i kvadriplegičare. Ova tradicionalna sportska manifestacija okupila je u Kragujevcu članove brojnih udruženja iz cele Srbije. 

Cilj takmičenja, koje organizuje Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara „Kraguj“ je pre svega druženje i izlazak u prirodu.

Prva takmičenja u sportskom ribolovu za osobe sa invaliditetom organizovana su u Barandi pre deset i više godina, a mi smo se u okviru Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije priključili pre šest godina, istakao je Milutin Dimitrijević predsednik udruženja „Kraguj“. Danas su sa nama, naši gosti iz Šapca, Beograda, Opova, Titela, Kraljeva, Paraćina, Užica… Pored sportskog ribolova tokom godine imamo dosta aktivnosti. Organizujemo tradicionalnu ligu u šahu, streljaštvu, stonom tenisu, takmičenje u boćanju, auto reli na poligonu spretnosti…

U znak zahvalnosti lokalnoj samoupravi za saradnju i podršku programima udruženja „Kraguj“ predsednik Milutin Dimitrijević uručio je pehar Gordani Damnjanović, članici Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Za infoKG piše Jovana Mladenovic

Foto: infoKG

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.