Tanović: Nakon saopštenja POKS-a „Šumadija DESˮ isplatila radnicima zaostale plate

Politika

Prenosimo saopštenje Milana Tanovića, predsednika Gradskog odobra POKS-a u celosti:

Dragi sugrađani, obaveštavamo Vas da je firma „Šumadija DESˮ nakon pritiska koje je izazvalo saopštenje POKS-a, isplatilo zaostale 3 zarade i 3 prevoza u roku od 5 dana od saopštenja, pa je do očiglednosti jasno da je priča o solventnosti pomenute firme bila tačna.

Kao predsednik GO POKS Kragujevac zadovoljan sam ovom malom pobedom, tj. što je saopštenje za javnost urodilo plodom kada je u pitanju isplata zaostalih zarada, međutim još uvek nisu rešeni problemi  nedostatka osnovnih sredstava za rad i još uvek nemamo informaciju šta se dešava sa novom mašinom za proizvodnju podloge (tartana) za koju je još u februaru 2023 godine rečeno da je stigla u firmu, a potom pre mesec dana identična najava od strane gradske vlasti, međutim od nove mašine ni traga.

Konačno možemo nakon uloženog napora, kako putem elektronskih medija, kojima ovim putem želim da se zahvalim na prenošenju tačnih saopštenja bez političke cenzure, tako i naporima da prenesemo tačne informacije koje se tiču problema naših sugrađana, bez plasiranja lažnih informacija radi skupljanja politickih poena, da vam saopštimo lepe vesti, uz nadu da će u budućnosti mediji televizijskog formata imati sluha za gradske probleme i da će pomoci u rešavanju istih svojim sugrađanima.

Ovim putem takođe pozivam čelnike gradske vlasti, kao i direktora firme da ubuduće vode računa o radnicima ove firme, kako u pogledu uslova egzistencijalne prirode, tako i u pogledu uslova za rad na obazriviji način, posebno što 60% zaposlenih ove firme čine osobe sa invaliditetom. Pozivam, takođe, čelnike da radnicima ubuduće obezbede osnovna sredstva za rad kao i najavljenu novu mašinu za proizvodnju podloge (tartana).

Takođe, pozivam i ostale sugrađane koji imaju sličnih problema sa firmama pod upravom gradske vlasti da nam se obrate kako bi zajednički probali da ukažemo na probleme i iste prokušamo da rešimo, jer želimo da naša ekonomija bude potkrepljena redovnim isplatama zarađenog novca, obezbeđivanjem osnovnih uslova rada i poštovanjem poreskih obveznika kao individua na kojima počiva standard jedne uređene zemlje.

Pozivamo i sugrađane sa ostalim problemima koje ne mogu samoinicijativno da reše, a tiču se problema koji se javljaju kao posledica lošeg rukovođenja gradskih sektora da nam se obrate, jer od istih nećemo zahtevati potpisivanje pristupnica POKS-u kao preduslov za pokušaj rešavanja problema.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.