„Tihi dečak” u Pozorištu za decu

Kultura

Danas, u sredu, 8. septembra godine u 18 časova u Pozorištu za decu biće izvedema predstava „Tihi dečak” u režiji Tina Grabnara.

Sadržaj: 

Tihi dečak je lutkarska predstava bez lutaka – to je ples prstiju i gluma tela, koji su zasnovani na principima takozvanog platform teatra, gde čovek na sceni može biti ujedno i glumac, i lutka, i scenski element, i rekvizit.

U velikoj kući, negde na selu, živi dečak. Njegova porodica ima četiri člana: pored tate i mame, tu je i dečakova petogodišnja sestrica Lejla. Otac, glava porodice, je lovac; u zaključanom ormanu na tavanu, daleko od dece, on čuva veliku lovačku pušku.

Ponekad, dečak ide s tatom u lov, ali pušku ne sme ni da pipne – moći će da puca tek kad bude položio ispit za lovca. Jednoga dana, kad su deca ostala sama kod kuće, dečak je otkrio da su tavanska vrata otključana. Iako to nikako ne bi smeli, brat i sestra krenu u istraživanje tajnstvenog prostora. Među paucima, slepim miševima i starim novinama, njih dvoje nađu zabranjeno blago: ključ od ormara u kojem je otac krio pušku.


Dečak se zove Vuk i ovo je njegova priča.

Tekst: Ana Duša i Tin Grabnar
Režija: Tin Grabnar
Dramaturgija: Ana Duša
Muzika: Mitja Vrhovnik Smrekar
Kostim: Sara Smrajc  Žnidarčič

Igraju:

Milomir Rakić
Ljubica Radomirović
Miloš Milovanović
Sanja Matejić

Predstava je namenjena deci od sedam i više godina. 

Foto: Pozorište za decu Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.