Tomislav Nikolić ostaje na čelu Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom

Politika

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić i dalje će biti predsednik Nacionalnog saveta za koordirnaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, piše u objavljenom rešenju Vlade, prenosi Nova ekonomija.

Članovi Saveta biće i ministri finansija, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i rudarstva i energetike.

Takođe, članovi će biti i ministri nadležni za privredu, nauku, tehnološki razvoj i inovacije, unutrašnju i spoljnu troginu i spoljne poslove.

Osim ministara u Nacionalnom savetu članovi će biti i v.d. direktora „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić, ambasoador Ivan Mrkić, tehnički direktor PWW-Porr za Srbiju Milan Tadić, osnivač „Tandem financial“ Pavle Bašić i vlasnik i direktor „ID Consultants“ Dejan Simić.

Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom osnovan je u maju mesecu 2017. godine Odlukom Vlade.

Nacionalni savet razmatra, usmerava i koordinira sprovođenje Sporazuma o strateškom partnerstvu između Srbije i Rusije i Sporazuma o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu između Srbije i Kine. Njegov rad se odvija na sednicima koje saziva i kojim predsedava predsednik Nacionalnog saveta.

Autor: Nova ekonomija

Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

2 thoughts on “Tomislav Nikolić ostaje na čelu Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom

  1. Ma on već godinama ništa ne radi. Glumi nekog lika koji je bitan za saradnju sa Kinom, a ustvari dobija pare kao čovek koji je probio led za Vučića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.