Torta

Grad

Poslednjih godina popularne su takozvane novogodišnje proslave koje firme, i državne i privatne, u danima pred 31. decembar organizuju za svoje zaposlene.

Tako je 24. decembra u sali restorana Exclusive Univerzitet u Kragujevcu organizovao druženje za profesore. Kako za Glas Šumadije pričaju pojedini profesori, nije bilo mnogo zainteresovanih da se odlazeća godina obeleži na taj način a primećen je izostanak većine profesora sa Fakulteta inženjerskih, ali i Fakulteta medicinskih nauka.

Ono što je, takođe, upalo u oči je jedna od torte koje su služene na proslavi. Pored teksta „Samo nauka Srbine“, uočljiv je i logo Srpske napredne stranke.

Za mnoge to nije bilo iznenađenje, jer je, dosad nezabeleženo u parlamentarnoj istoriji Kragujevca, rektor dr Nenad Filipović bio prvi na listi koalicije Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane.

Prilikom predaje liste, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca Nikola Dašić rekao je da su ponosni što je upravo rektor nosilac liste

Rektor Filipović je tada istakao da je to prihvatio jer podržava predsednika države, celu Vladu i sve one promene koje su uticale na profesore i ljude koji su u nauci:

 • Vodio sam se idejom koju je Džordž Kenedi svojevremeno rekao, a to je da ne čekamo šta država može da učini za nas, nego da mi vidimo šta mi možemo da učinimo za državu.

Rektor je naglasio da je mnogo razloga što je danas na tom mestu, ali se oni pre svega tiču razvoja mladih kadrova u Kragujevcu. Rekao je da je važno razvijanje i drugih oblasti kako bi grad bio na jednom svetskom nivou.

Tagovi:

7 thoughts on “Torta

 1. Dan nakon sto je mlada devojka preminula, DOCENT, tog nesrecnog Univerziteta,
  Rektor i njegova bulumenta, bez trunke saosecajnosti i srama,
  veoma napredno su proslavili svoj praznik

  Nemilosrdni i bezosecajni ljudi koji sada se moze slobodno reci ide preko svega
  ni minut cutanja se nisu setili da odrze a da ne govorimo o danu zalosti…

  Veliki se jad nadvio nad ovim Univerzitetom…iz godine u godinu sve vise tone u moralnom i svakom drugom smislu

 2. Stavio se na listu za lustraciju. Bacio je ljagu na sve studente, profesore i nas diplomce KG Univerziteta. Videće se uskoro šta će dobiti za uzvrat.

  1. Slažem se sa ovim. Profesori i studentske organizacije bi trebalo da se javno ograde od ovog nemoralnog čoveka i da preduzmu nekakvu društvenu akciju. Univerzitet u Kragujevcu od nemorala, korupcije i nepotizma treba da brane njegovi članovi. Javno prozvati Filipovića, kao i ostale profesore koji su pismeno dali podršku totalitarnom režimu Vučića

 3. Samo Nasilje Srbine podrzavaj, Samo Nepravdu Srbine obozavaj, Samo Neznanje Srbine velicaj, i onda glasaj da ti SNS rektor naruci SNS UNIKG tortu sa: Samo Nauka Srbine – nije za tebe

 4. Kojih drugih oblasti rektore ??? Hoćete da vodite grad, a to znači da prvo sredite ovaj urbanistički haos, a predvodite jedini državni Univerzitet u Srbiji koji nema Arhitektonski fakultet !!! Svoju decu spremam da se zbog Vaše nesposobnosti školuju van našeg grada ! Neće živeti sa nama i imaćemo ekstra triškove, a Vi pominjete nauku ! Pretpostavljam da mislite na naučnike koji su sa Vama u projektima, u kojima se dele dodatne pare pored plate ! Znači gradjanima dodatni troškovi a Vama dodatne pare … e to nije pošteno rektore Filipoviću ! Moju porodicu ne zanima šlag sa Vaše naučno – stranačke torte ! Zanima me zašto promoviše nauku, a ne obrazovanje, jer je Univerzitet prvo obrazovna, pa naučna instiutucija ! I zašto ne podržavate studijske programe za kojima postoji potreba ! Nego samo one koji su vezani za podršku premijerke, Vaše stranačke koleginice ! Apelujem na Sladjana Rakića, da zvanično zahteva od Vas kao rektora, da pokrenete Studije za arhitekturu u Kragujevcu ! On je pošten čovek i iskreno se zalaže da se grad prvo urbanistički sredi ! Ako ga niste slušali ranije poslušajte ga sada https://www.youtube.com/watch?v=kfI_fgNj1R0 On zna ako vi ne znate , da se bez nove generacije studenata sa takvih studija, Kragujevac neće ni popraviti ni oporaviti od problema koji se tiču urbanizma ! Podrška za Kragujevačku inicijativu i predlog Rakića za Momčilovića na mestu prvog čoveka grada Kragujevca !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.