Tribina „Korak ka besplatnom i kvalitetnom obrazovanju“ sa Alekom Kavčićem u OŠ „Živadinka Divac“

Društvo

Tribina „Korak ka besplatnom i kvalitetnom obrazovanju” održaće se u utorak, 27. februara, u Osnovnoj školi „Živadinka Divac”, u Stanovu, od 19:30.

Na tribini će govoriti Aleksandar Kavčić, predsednik Fondacije „Alek Kavčić”, a gost je prof. Petar Veselinović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Profesor Alek Kavčić, inženjer i naučnik, poznat je po svom patentu za čitanje zapisa sa magnetnih memorija koji se koristi u milijardama računara i diskova širom sveta. Osnivač je istoimene fondacije koja se bavi promocijom obrazovanja i nauke.

Jedan od osnovnih ciljeva Fondacije „Alek Kavčić” je da se obezbede višestruko jeftiniji udžbenici odobreni od strane Ministarstva Prosvete za sve đake osnovce u Srbiji.

Fondacija je obezbedila besplatne udžbenike za osnovce u Srbiji koji su dostuni na LINK-u: https://digitalniudzbenik.com/

Cilj tribine je da se roditeljima i prosvetnim radnicima približi način na koji mogu deci da obezbede višestruko jeftinije udžbenike domaćih izdavača i na koje zakonske regulative se mogu pozvati roditelji.

Inače, Grad Kragujevac svake godine obezbeđuje besplatne udžbenike, ali samo za učenike prvog razreda osnovnih škola. Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu.

Za dodatne informacije, molim Vas kontaktirajte organizatore:

Predsednik saveta roditelja OŠ ” Živadinka Divac ”: Aleksandar Pavlović 060 559 52 09

Član Školskog odbora OŠ ”Živadinka Divac”: Jovica Aleksić 066 329 962

Tagovi:

2 thoughts on “Tribina „Korak ka besplatnom i kvalitetnom obrazovanju“ sa Alekom Kavčićem u OŠ „Živadinka Divac“

    1. Draga Mirka, za osobe koje organizuju ovakve tribine ne moraš da brineš da li su kupili diplome. Nisu. Problem su oni zbog kojih se one organizuju, jer su verovatno upitnih akademskih i moralnih vrednosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.