U duhu fudbalske groznice – opozicija u Kragujevcu na narednu sednicu dolazi sa dva gola prednosti

Grad Komentar

Opozicija ćuti, vladajuća većina vodi računa da u skupštinskoj sali bude dovoljan broj odbornika, kako ne bi izgubila kvorum. Ako se nastavi ovim tempom, do ponoći bi moglo da se stigne do treće tačke dnevnog reda. Iako, verovatno, malo ko više može da isprati šta je na dnevnom redu.

I tako bi, ukratko, mogao da glasi izveštaj sa sednice Skupštine grada, koja je nastavak one koja je počela još 24. aprila.

A ako bi se tražio zaključak sage sa ćutanjem i kvorumom, mogao bi da glasi da opozicija u Kragujevcu nije povela sa Vučićevih 5:0, ali na sednicu zakazanu za 21. maj dolazi sa dva gola prednosti.

Prvi je postigla čvrstim jedinstvom i istrajnošću u zahtevu da se raspravlja o dve teme – „pljački veka“, kako tvrde, i višegodišnjoj rekonstrukciji gradske Tržnice. Drugi tako što je naterala vladajuću većinu da popusti i uprkos odbijanju od mesec i po dana da se na dnevni red stavi tačka na kojoj bi se raspravljalo o tome zašto je privatnicima iz budžeta isplaćeno 296 miliona dinara za plac kod Zastavinog servisa, zakaže sednicu sa tom temom.

Kragujevačka opozicija još 25. marta podnela je zahtev za sazivanje gradskog parlamenta po hitnom postupku i Višem javnom tužilaštvu, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, podnela krivične prijave protiv gradskih čelnika zbog odluke da se isplati gotovo 300 miliona dinara privatniku za zemljište koje je, kako sve vreme tvrde, „državna svojina“. Reč je o parceli nekadašnjeg Zastavinog servisa, o čemu je Glas Šumadije pisao još u julu prošle godine.

Gradski čelnici su se prvo „branili“ ćutanjem, pa su zakazane dve sednice po hitnom postupku koje nisu održane jer odbornici vladajuće koalicije nisu došli. Pa je počela redovna sednica 24. aprila, koja je trajala do iza ponoći. Pa je 10. maja trebalo da se održi nastavak redovne sednice, ali se odbornici vladajućih stranka – SNS-a, SPS-a, „300 Kragujevčana“ i dve manjinske koalicije, opet nisu pojavili u skupštinskoj sali.

Ni konsultacije koje je za danas, otvorene za javnost, zakazao predsednik Skupštine grada Ivica Momčilović nisu dale dogovor, da bi tek posle jednosatne pauze nakon samog ulaska u salu odbornika, saopšteno da je za 21. maj sazvana sednica sa dve tačke dnevnog reda: formiranje anketnih odbora za Tržnicu i Zastavin servis.

Vladajuća većina je kroz izjave funkcionera, pre svega Srpske napredne stranke, probala javnost da ubedi u to kako „opozicija ne želi saradnju“ i „ne radi u interesu grada“, ali je to ostalo samo na pokušaju. Jer ovoga puta, u interesu građana, uz istrajnost koja mora da se prizna, postupali su opozicioni odbornici, svih 36. A građani će, čak i da se odluke koje donela vladajuća većina ne promene, moći da čuju šta se događalo sa lokacijom kod Zastavinog servisa i zašto rekonstrukcija Tržnice traje petu godinu.

Tagovi:

3 thoughts on “U duhu fudbalske groznice – opozicija u Kragujevcu na narednu sednicu dolazi sa dva gola prednosti

  1. E moji kragujevčani nije vam valjao jedan bivši vecnik, a pouzdano znam da je on raskrinkao dil sa bracom Konstantinović i preduzecem Just Naturale pa su mu zbog toga radikali namestili igranku kako bi ga sklonili….E sada gledajte i uživajte…

  2. Sta to znaci,, kum,, imas ime valjda, ovo je kradja veka… Dosta borovanja, napred SLADJANE i ostali drugari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.