U Kragujevcu će Evropska unija otvoriti svoju četvrtu kuću u Srbiji

Grad

Na Investicionoj konferenciji „Nove mogućnosti za investiranje 23“ NJ.E. ambasador Evropske unije Emanuel Žiofre i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić potpisali su pismo o namerama o otvaranju Evropske kuće u Kragujevcu.

  • Naša misija je da Srbija postane još veći deo evropske privrede dok se nalazi na putu integracija Evropske unije. Mi moramo da pomognemo srpskoj vladi da stvori bolje okruženje za srpske privrednike da napreduju, inoviraju i rastu, kazao je ambasador Žiofre.
  • Evropska unija je glavni donator u Srbiji. Iz Evropske unije u Srbiju je u poslednjih nekoliko godina stiglo preko 60% investicija. Ono što želimo, kazao je Žiofre, je da budemo sigurni da će srpska ekonomija biti spremna da bude konkurentna kada postane deo jedinstvenog tržišta Evropske unije, a to znači da moramo da stvorimo kapacitete u malim i srednjim preduzećima, da pomognemo proizvođačima da budu produktivniji, osiguramo da država i državne ustanove budu jake, otporne i sposobne da se nose sa konkurentnim pritiskom jedinstvenog tržišta kao i da pomognemo izgradnju infrastrukture koja je neophodna preduzećima u ovom procesu.
  • Kragujevac je grad sa dugom istorijom i bitan deo Srbije koji kao privredno područje ima snažnu budućnost. Posle Beograda, Novog Sada i Niša, odlučili smo, rekao je ambasador Žiofre da otvorimo Evropsku kuću i u Kragujevcu i zahvalni smo lokalnoj samoupravi što nam je obezbedila lokaciju.
  • To je kuća u kojoj će Evropa biti otvorena građanima, preduzetnicima, nastavnicima, mladima, kulturnim aktivistima, civilnom društvu i naravno biznisu. Naša kuća povezuje institucije Evropske unije sa građanima i približava Šumadiju i Kragujevac evropskim vrednostima, kazao je Žiofre i najavio otvaranje 2024.godine.
  • Kragujevac je četvrti grad po veličini u Srbiji i ovo će biti četvrta Evropska kuća koja se otvara u Srbiji. Jako je dobro što se nama delegacija EU približava na taj način direktno, na lokalnom nivou, kazao je gradonačelnik Dašić i dodao da je najveći benefit, pored toga što ćemo u kući Evropske Unije moći da svedočimo kulturi same Evrope i svim našim istorijskim sličnostima, moći i konkretno, svako od nas građana da se upozna sa projektima i učestvuje u komunikaciji sa EU.
Tagovi:

1 thoughts on “U Kragujevcu će Evropska unija otvoriti svoju četvrtu kuću u Srbiji

  1. A u kojoj kući ne piše….da nije Kolovićeva ? Može i u Tržnici neka kancelarija ili u Arsenalu Čaurnica ? Pozovite Žofrea na Arsenal Fest al danju. Uvedite ga u radionice , al sa neprobojnim kišobranom, jer staklo pada sa krova na svakog ko unutra slučajno ili namerno udje. Neka GŠ ode i napravi snimke gde grad pravi festival!!! Neka snimi radionice iznutra. U svakoj EU državi bi tu zabranili javno okupljanje. Tokom koncerta posetioci ulaze u napuštene objekte zahvaljujući harmonikaši Bjeletiću koji za 10 god nije zamenio ni jedna vrata, jedan prozor, a sve vreme izdaje Arsenal privatnicima koji zarađuju milione. Ostavka Dašića jer ima nesposoban tim i ne zna da popravi zaštićene kuće, sem svoje, koju je na mestu stare podigao novu za 3 meseca ! A onda je ispred te svoje kuće, a ne u centru nasuo novi asfalt ! I sve to od para gradjana Kragjevca, koji preko rupa prolaze kroz sam centar grada, Sram te bilo Dašiću daj ostavku jer pare gradjana usmeravaš ka svojoj avliji i ne znaš i nećeš da popravljaš kuće koje nisu tvoje !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.