U Kragujevcu dovoljno protivgradnih raketa, ali rečnih barijera, u slučaju nevremena

Grad
  • U skladu sa upozorenjem Republičkog hidrometeorološkog zavoda na vremenske nepogode i značajnu promenu vremena – obilne padavine, grad i olujni vetar, sva raspoloživa mehanizacija za reagovanje u slučaju elementarnih nepogoda i ljudstvo nalaze se od sinoć u stanju pripravnosti, kako u Kragujevcu, tako i na području Šumadije, ističe Zoran Kočović načelnik Uprave za vanredne situacije.

Na vodotokovima prvog reda, prema informaciji JP „Srbijavode“ trenutno nema porasta vodostaja, problematičnih, a ni kritičnih tačaka.

Ista je situacija i sa vodotokovima drugog reda. Prema rečima Zorana Kočovića, pripadnici Vatrogasno – spasilačke brigade obišli su jutros sve vodotokove na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga na mestima gde je u prethodnom periodu bilo opasnosti ili izlivanja.

To su reka Lepenica (u naselju Kozujevo, kao i mesta ulivanja bujičnih vodotokova), Ždraljica u naselju Beloševac kod Krive ćuprije, Uglješnica u naselju Petrovac i nizvodno, Grošnička reka i Bresnički potok u Ilinoj vodi. Svi vodotokovi su u svom koritu i trenutno nema opasnosti od izlivanja.

Radarski centri Bešnjaja i Bukulja raspolažu dovoljnim količinama protivgradnih raketa, a u magacinima Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu i javno – komunalnim preduzećima, nalazi se dovoljna količina džakova sa peskom, dok tim za postavljanje mobilnih brana raspolaže sa barijerama u dužini od 400 metara.
Intenzivno se prati kretanje vremenskih nepogoda i u skladu sa tim preduzimaju neophodne mere, kaže Kočović i dodaje da se formiranje fonta oblačnosti sa većom količinom padavina na području Šumadije očekuje tokom popodneva.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.