U KRAGUJEVCU OBELEŽEN SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA

Društvo

Programom pod sloganom „Mnogo je važno da zagrliš snažno“, u organizaciji “NURDOR-a”, danas je na Trgu kod Krsta obeležen Svetski dan dece obolele od raka. Malim superherojima i ostalim prisutnima obratila se, između ostalih, naša sugrađanka Teodora Vranješević, koja je uspela da pobedi opaku bolest i postala simbol te borbe, istrajnosti, udruženosti snaga i deo „NURDOR-ove“ vojske supervolontera.

  • Naučili smo od naših malih superheroja koliko je važno da se grlimo, svaki dan borbe, koliko je važna podrška i ljubav i koliko je važno da ih pokazujemo i delimo, saopšteno je iz Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka “NURDOR” uoči obeležavanja ovog svetskog „praznika“.

O tome koliko je važno udružiti snage sa znanim i neznanim ljudima u borbi sa najopakijim neprijateljem života, govorila je Teodora koja je svojevremno upravo u tome uspela: „Znam da sam bila mamin i tatin superheroj, ali sada znam da sam pravi superheroj, jer mogu da pomognem drugima, jer sam sada ja deo NURDOR vojske. U životu se dešavaju neprijatnosti koje vaš život okrenu za 360 stepeni. To su oni trenuci kada se zapitate da li Bog uopšte postoji i čime ste vi zaslužili tako nešto? U tim trenucima napusti vas radost, pomislite da ostajete sami sa vašom nesrećom. Ali, uz vas ipak ostaje nešto drugo – najpre nada, a potom i vaši roditelji, braća, sestre, rodbina, prijatelji, doktori. U najtežim bitkama za život priružuju vam se i neki drugi, do tada neznani ljudi. Ja to odlično znam, jer sam vodila tu bitku. Ponekad lekovi ne mogu bolesti ništa, ili mogu samo malo da joj naude. Tada je nama, bolesnima, pomagala nada, pomagali su nam dragi ljudi, pomagao nam je NURDOR. To je udruženje za pomoć suprherojima. Oni su tvorci naših supermoći, fabrika ljubavi koju proizvode volonteri, nesebični ljudi puni osećanja, koji su spremni da otvore vrata svojih života u koje nas puste. Mi smo superheroji, a oni su naši supervolonteri koji od unsrećenih mališana svojom ljubavlju izvajaju srećnu decu i još bolje ljude. Hvala im na tome“!

U muzičkom delu programa nastupali su frontmen grupe Euro Bend Laza i mališani iz Srpskog ansambla Smilje. Najmlađima su oslikavana lica, a nije izostao ni mađioničar, a svi su bili u priliic da se slade medenjacima i ugreju čajem. 

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka “NURDOR” manifestaciju u Kragujevcu organizovalo je u saradnji sa Euro tonom, štamparijom Grafostil, agencijom Duo digital media, kao i Gradskom turističkom organizacijom.

Piše: Jovana Mladenović, InfoKG
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.