U Kragujevcu predstavljena platforma „Biram uspeh“

Društvo Grad

Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade u saradnji sa Biznis inovacionim centrom predstavili su platformu „Biram uspeh“ namenjenu mladima, a koju je kreirao UNICEF Srbija.

U cilju da podrži društvenu i ekonomsku inkluziju mladih UNICEF Srbija je u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom praktičara i praktičarki omladinskog rada (NAPOR) i drugim akterima iz javnog i privatnog sektora pokrenuo program “Unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse”. Cilj programa je da se mladima pruže obuke kojima razvijaju znanja i veštine tražene na tržištu rada, da im se omoguće radne prakse i tako podstakne napredak na poslovnom, ali i ličnom planu. U okviru programa kreirana je online platforma „Biram uspeh“.

  • Mladi ljudi znaju da je diploma samo ulaznica za posao, jer prvo pitanje svakog poslodavca je – šta zaista znaju i mogu da rade. Pohađanjem praksi dobijaju mogućnost da lako odgovore na ovo pitanje, rekao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Platforma „Biram uspeh“ otvorena je za mlade, ali i za poslodavce koji nude prakse. Nakon kreiranja profila na platformi mladi mogu da pohađaju besplatne online obuka čime povećavaju zapošljivost. Obuke su mladima dostupne u svakom momentu, što znači da mogu da ih pohađaju kad god im odgovara. Nakon kreiranja naloga mladi se mogu odlučiti i za prakse, i tada oni postaju vidljivi poslodavcima koji ih mogu kontaktirati i uključiti u selekciju za mesta koja su oglasili.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.