U Kragujevcu proglašene još tri izborne liste: Rusi, Slovaci i Slađan Rakić

Grad Izbori 2023 Politika

Gradska izborna komisija proglasila je Izbornu listu „POKRET KRAGUJEVAC PRESTONICA – SRBIJA KRALjEVINA – Ruska stranka“ koju čini 23 kandidata za izbor odbornika Skupštine grada Kragujevca na izborima raspisanim za 17. decembar 2023. godine.

Drugi na listi, Mirko Čikiriz, kao tri glavna razloga zbog kojih je Pokret Kragujevac prestonica – Srbija kraljevina uspostavio saradnju sa Ruskom strankom naveo je zajedničko zalaganje da Kragujevac ponovo bude prestonica, značajan doprinos ruske nacionalne manjine kulturi grada Kragujevca i povezivanju srpsko-ruskih odnosa i zajedničke poglede. On je naglasio da listu čine autohtoni Rusi, rođeni u Rusiji, ali i naši državljani koji su se na poslednjem popisu stanovništva izjasnili kao pripadnici ruske nacionalnosti.

Gradska izborna komisija proglasila je Izbornu listu „Kragujevac-Jako i hrabro“ koju čini 30 kandidata za odbornike Skupštine grada Kragujevca na izborima raspisanim za 17. decembar 2023. godine. Predlagač je stranka nacionalne manjine „Jaka Srbija- Silne Srbsko Manjina“. Ovlašćeno lice je Janto Želislav. Prvi na listi je Đorđe Petrović.

Gradska izborna komisija proglasila je Izbornu listu „SLAĐAN RAKIĆ – KRAGUJEVAČKA INICIJATIVA – POKRET VOLIM SELO SVOJE – EKO PARK“  koja čini 74 kandidata za izbor odbornika Skupštine grada Kragujevca na izborima koji će biti održani 17. decembra 2023. godine.

Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika, Slađan Rakić rekao je da ni jedan od kandidata sa liste nije predviđen za direktora nekog komunalnog preduzeća ili člana Gradskog veća, već za cilj imaju promenu sistema.

  • Ključne tačke tokom izborne kampanje su principi i načela od kojih ne odustajemo a to je stop korupciji, više stručnih ljudi i rešavanje komunalnih problema u gradu, poručio je Rakić.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.