U Kragujevcu u planu izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa VM Condominium Luxury sa pet lamela, 182 stana i 11 lokala

Grad

Kako piše http://eKapija, investitor VM Condominium Luxury iz Kragujevca planira izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa VM Condominium Luxury sa 5 lamela, 182 stana i 11 lokala u delu bloka između ulica Milovana Gušića, Janka Veselinovića i Svetozara Markovića i kompleksa Medicinskog fakulteta u Kragujevcu.

Predmetni obuhvat ima izlaz na tri saobraćajnice, a sa bočne strane se celom dužinom oslanja na kompleks Medicinskog fakulteta. Uz kompleks Medicinskog fakulteta planirano je formiranje interne integrisane (kolsko – pešačke) saobraćajnice, a uz nju stepenasta struktura kontinualnog niza od Ulice S. Markovića do M. Gušića.

(Foto: screenshot/Grad Kragujevac/UP/Vizura Ing Kragujevac)

Planirana je sledeća spratnost objekta po lamelama: Lamela 1 (2Po+P+6+7PS), Lamela 2 (2Po+P+5PS+6PS), Lamela 3 (2Po+P+4+5PS+6PS), Lamela 4 (2Po+P+6+7PS) i Lamela 5 (2Po+P+3+4PS+5PS), a u okviru kompleksa predviđena je i podzemna garaža spratnosti 2Po.

U okviru lamele 1 planirana je izgradnja 40 stanova i 2 lokala, dok su za lamelu 2 predviđena 33 stana i jedan lokal. Lamela 3 imaće 49 stanova i 2 lokala, a jednak broj stanova planiran je i u lameli 4 (49), gde je predviđena i izgradnja 4 lokala. U okviru lamele 5 planirano je 11 stanova i jedan lokal.

Projektom je planirano ukupno 208 parking mesta unutar kompleksa. U okviru jedne od dve podzemne garaže projektovana su 93 parking mesta, dok je za drugu predviđeno 115 mesta.

(Foto: screenshot/Grad Kragujevac/UP/Vizura Ing Kragujevac)

Ukupna bruto izgrađena površina kompleksa iznosi 25.334,19 m2.

Planirani kompleks biće realizovan kroz 4 faze. Prva faza je najveća i ona podrazumeva i izgradnju podzemne garaže. Time će već u prvoj fazi biti ispunjeni uslovi potrebnog parkiranja i zelenila za veći deo kompleksa (i deo narednih faza), navodi se u urbanističkoj dokumentaciji.

Faza 1 se sastoji od podzemne garaže, i lamela 1 i 2, kao i podzemnog dela lamele 3. U Fazi 2 planirana je izgradnja lamele 3, dok je 4. lamela planirana za gradnju kroz Fazu 3. Fazu 4 čini lamela 5.

(Foto: screenshot/Grad Kragujevac/UP/Vizura Ing Kragujevac)

U centralnom delu kompleksa, što je ujedno i krov podzemne garaže, formira se uređena zelena površina u okviru koje je planirano postavljanje dečijeg zabavnog igrališta, uređenje ambijenta za boravak na otvorenom i opremanje prostora svim potrebnim mobilijarom i parkovskim elementima.

Nosilac izrade projekta koji se nalazi na javnoj prezentaciji je Biro za geodetske i inženjerske delatnosti Vizura Ing iz Kragujevca. Projektant idejnog arhitektonskog rešenja je Extent iz Beograda.


Izvor: eKapija, S. M.
Tagovi:

4 thoughts on “U Kragujevcu u planu izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa VM Condominium Luxury sa pet lamela, 182 stana i 11 lokala

  1. Glavi gradski urbanista nije ništa pozitivno uradio za grad. Moćnici, preko političke elite grada, rade i grade šta i gde hoće. Ulice uske, beton, behaton, staklo i gvožđe. Nema parking mesta, usporen gradski saobraćaj. Pozitivno- ništa.

  2. Odlicno,hvala Bogu da umesto oronulih kucica u centru grada dobijemo nov moderan prostor sa igralistem za decu.

    1. A ti si kupila stan u zgradi bez igralista, pa bi sad decu da vodis da vriste drugima ispod prozora…

  3. E, blago nama sa još jednim kondominijumom. Znači, u tom delu grada više nema života. O kolapsu saobraćaja koji nas čeka da ne govorim. Ma, bravo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.