U selu kod Topole ženka sivog Orijaša okotila 18 zečića

Grad Milica

U selu Belosavci kod Topole, Milošu Iliću, poznatijem pod nadimkom Mange, pravo čudo se desilo- ženka sivog Orijaša je okotila 18 malih zečića.

Ovo ne bi bilo nšta čudno da se to dešava često, ali kako je (Miloš) Mange rekao za naš portal MEDIA PS, do sada nikad nije imao takvo iskustvo, tj da ne pamti da je skorije nešto slično zabeleženo. Inače, Miloš se bavi se čuvanjem i odgojem orijaša dugi niz godina, a kruna svega desila se krajem januara 2024. godine, kada je postao majstor odgoja Srbije sa ovom rasom.

  • Dešavalo se da okoti 10 ili jedanaest malih kunića, ali neki prosek je izmedju 8 do 10, a veoma je retko da okoti ovoliki broj. Bio sam tu kada se kotila, ostao sam u čudu, gledam i neverujem, rekao je Miloš za naš portal MEDIA PS.

Miloš je na mnogo takmičenja do sada osvajao medalje, kunićarstvom se bavi dugi niz godina i njegova legla dostižu velike uspehe, ali sada je i on ostao iznenadjen kada je njegova zečica okotila ovoliki broj mladih. Na neki poseban način Miloš je postao brend Topole. Pored Miloša uzgajivači sitnih životinja iz okvira Topole postali su sastavni deo velikih takmičenja, a medalje i pehari postaju sve brojniji u vitrinama, kako Miloša, tako i Filipa, koji ovaj grad podno Oplenca promovišu na najlepši mogući naćin.

Autor: Filip Marković

Piše: MEDIA PS
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.