U sklopu „Dana Kneza Mihaila“ organizuje se naučni skup na Univerzitetu u Kragujevcu

Kultura

U organizaciji Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu i Odeljenja istorijskih nauka SANU, u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, organizuje se naučni skup „Knez Mihailo Obrenović – vreme, život, delo“. Skup se organizuje povodom dvestote godišnjice rođenja kneza Mihaila (16. septembar 1823, Kragujevac – 10. jun 1868, Beograd), u sklopu programa „Dani kneza Mihaila“ koji organizuje Grad Kragujevac, brojnim i raznovrsnim manifestacijama.

U radu naučnog skupa učestvuju: akademik Slavenko Terzić (koji je ujedno i predsednik Odbora za organizaciju skupa), kao i naučnici i istraživači sa Filozofskog fakulteta u Beogradu i Istorijskog instituta u Beogradu, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, Muzeja rudničko-takovskog kraja iz Gornjeg Milanovca, Narodnog muzeja u Čačku i Narodnog muzeja u Kragujevcu, kao i Uprava za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama i Ministarstvo pravde.

Skup će, u ime organizatora pozdraviti: akademik Miodrag Marković, potpredsednik SANU za društvene i humanističke nauke, akademik Miloš Đuran, upravnik Centra SANU, prof. dr Biljana Petrović, prorektor za naučnoistraživački rad i mr Miljan Bjeletić, gradski većnik za kulturu.

U umetničkom delu programa nastupaju prof. mr Marina Tarajković Bidžovski, sopran i prof. dr Sanja Vukosavljević Milenić, pijanistkinja.

Naučni skup se održava u petak, 15. septembra sa početkom u 10,30 časova, a završava istog dana oko 17 časova.

Ulaz je slobodan.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.