U toku rekonstrukcija državnog puta Kragujevac – Ravni gaj

Društvo

U toku je rekonstrukcija dela državnog puta iz pravca Kragujevca ka Kraljevu i Čačku, u naseljima Grošnica i Kozujevo. Novi asfalt biće urađen u dužini od jednog kilometra i 80 metara, a trenutno se u delu Kozujeva saobraćaj odvija u jednoj traci.

Rekonstrukcija dela državnog puta iz pravca Kragujevca ka Kraljevu i Čačku počela je prošle nedelje u ulici Kraljevačkog bataljona. Radove u dve etape izvodi Preduzeće za puteve Kragujevac. U toku su radovi u prvoj etapi od semafora u Malim Pčelicama do Kozujeva u desnoj traci, iz pravca Kragujevca ka Ravnom gaju. Zbog toga se trenutno na toj deonici saobraćaj odvija u jednoj traci, koja je sada u tom delu dvosmerna. 

Radi se na zameni dotrajale kolovozne konstrukcije i presvlačenju habajućeg sloja asfalta u celoj širini puta. Radimo iz dve etape od semafora u Malim Pčelicama do Kozujeva i posle toga kod Grošničke stanice“, izjavio je za InfoKG upravnik gradnje u Preduzeću za puteve Kragujevac, Vladimir Bjelanović. 

Zbog toga će i u narednom periodu i na tim delovima puta saobraćaj biti preusmeren na jednu traku, a sve će biti obeleženo saobraćajnom signalizacijom. Nadležni apeluju na vozače da poštuju propise i brzinu kretanja vozila prilagode radovima na putu. 

Plan je da novi asfalt bude postavljen u dužini od kilometar i 80 metara na toj deonici državnog puta. Ti radovi bi trebalo da budu završeni do kraja aprila. Vrednost radova je oko 39 miliona dinara, a finansira ih Javno preduzeće Putevi Srbije.

Autor: InfoKg

Foto: InfoKg

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.