Udruženje „Prvi put s ocem” otvara sezonu kampovanja za porodice na Gledićkim planinama ovog vikenda

Društvo Grad Milica

Udruženje „Prvi put s ocem” otvara sezonu kampovanja sa decom u prirodi. Prvi kamp za porodice biće organizovan od petka 29. marta do nedelje 31. marta, a kao prva lokacija pod vedrim nebom izabrane su Gledićke planine.
Porodice će biti smeštene kod planinarskog doma „dr Sonja Perišić”, u selu Adžine Livade, oko 17 kilometara od Kragujevca, a oni koji se prvi put pridružuju kampovima udruženja, a plaše se da provedu noć u šatoru mogu se smestiti i u sam planinarski dom.

U petak se organizuje radionica mešenja hleba za decu i roditelje, u subotu je predviđena šetnja od Bajčetine do Dulenskog Crnog vrha od 10 do 14 časova, posle podne su predviđene psihološke radionice sa roditeljima i zabavne aktivnosti za decu.

  • Kampovi nisu za one koji žele da se njihovom decom bave animatori, već za porodice koje su spremne da izađu iz zone komfora, da budu uzor svojoj deci kroz razne aktivnosti u prirodi. Na kampovima zajedno sa decom podižemo šator, pripremamo hranu, palimo vatru, pravimo mostiće preko reka, kupamo se, pevamo, šetamo. Ove godine je sezona počela ranije zbog lepog vremena koje se najavljuje za vikend, a do kraja oktobra organizovaćemo kampove na Fruškoj gori, Goču, Podbukovima, Staroj planini, Grzi i brojnim drugim mestima. Pojedini vikendi biće specijalizovani samo za tate i sinove, ili samo za tate i njihove mezimice, naveo je Đorđe Milošević iz Udruženja „Prvi put s ocem”.

Udruženje „Prvi put s ocem” se zalaže za aktivniju ulogu oca u porodici, za njegovo veće angažovanje u odrastanju i vaspitanju dece. Već 15 godina organizuje kampove u prirodi, edukativne radionice za roditelje, humanitarne aktivnosti i akcije čišćenja prirode.

Fotografije: Udruženje „Prvi put s ocem”
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.