Ugostitelji u Kragujevcu od danas moraju da imaju filtere protiv zagađenja vazduha

Grad
  • Lokalna ekološka odluka o primeni filtera za zagađivače vazduha u ugostiteljstvu danas je stupila na snagu u Kragujevcu, rekao je član ekološke grupe u skupštini tog grada Dejan Nestorović.
  • Ugostiteljski objekti koji šire neprijatne mirise, moraju da imaju ugrađeni filter na bazi aktivnog uglja, za prečišćavanje vazduha, rekao je Nestorović.

On je istakao da filtere moraju da imaju svi ugostitelji na području grada i da je Skupština grada donela ovu odluku na inicijativu građana posle dve godine njihovog aktivnog zalaganja za čistiji vazduh u gradu.

Prema rečima Nestorovića, Kragujevac je prvi grad u Srbiji koji je doneo ovu, kako je rekao, ekološko-turističku odluku.

Najavio je da će primenu filtera kontrolisati nadležne gradske inspekcije i da se za nepoštovanje odluke predviđene kazne u iznosu od 60.000 do 300.000 dinara.

On je naveo da su ugostitelji imali prethodnih šest meseci da se pripreme za primenu filtera koja je od danas obavezna i da se cena filtera kreće od 500 do 7.000 evra.

Piše: Beta
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.